Rapid

Saturday, November 24

PEGAWAI MB KEDAH MENIPU ISU AIR ...Kera-jaan DAP Pulau Pinang dan kerajaan Pas Kedah tidak sepakat berhubung isu bayaran premium bekalan air mentah antara kedua-dua buah negeri.Yang peliknya Azizan dan Guan Eng kena tipu hidup-hidup dengan pegawai yang mengurus takbir isu air ini......


Kera-jaan Hampeh yang mendakwa kononnya berjiwa rakyat perbincangan seharusnya diadakan terlebih dahulu sebelum membuat sebarang kenyataan berhubung pembayaran itu.

“Kita boleh lihat Bajet 2013 negeri Kedah yang menyatakan kerajaan Pulau Pinang perlu membayar bekalan air mentah kepada kerajaan Kedah.Tapi apa dah jadi nie? Kata depa sepakat didalam semua hal tapi benda macam nie jadi jugak....Mungkin depan pencacai mereka berlagak macam depa nie serasi padahal hampehhhh...
So dalam hal nie Kerajaan Negeri Kedah buat pandai-pandai minta duit dari DAP mana Guan eng nak bagi der.......?Bukan sikit yang depa minta malahan sampai RM40 juta tue.....


Lim Guan Eng yang buta sejarah terlupa bahawa air Pulau Pinang banyak dibekalkan oleh Kedah dengan bayaran honararium hanya ciput sebanyak RM10,000 setahun bersamaan RM830 sebulan yang diberikan kepada kerajaan Kedah. Jumlah ini terlalu kecil kalau dibandingkan dengan bungalow mewah Lim Guan Eng.

Kerajaan Kedah di bawah kepimpinan Ustaz Azizan seharusnya mengkaji kembali perjanjian pembayaran itu. Perjanjian semasa penjajahan British ketika Pulau Pinang dan Seberang Perai diambil daripada Kedah itu ternyata sudah lapuk.

Semasa perjanjian itu dibuat British bersetuju membayar dalam bentuk wang perak sebanyak $10,000 mata wang Sepanyol setahun, tetapi pembayaran hanya sekadar dibuat $10,000 setahun dalam bentuk mata wang Negeri-Negeri Selat yang nilaiannya lebih rendah.

Inilah masanya Ustaz Azizan kena tuntut supaya Pulau Pinang kaji semula bayaran itu demi untuk kemakmuran dan kesejahteraan rakyat Kedah seperti slogan yang dilaung-laungkan Ustaz Azizan “KEDAH SEJAHTERA”.

Dalam masa yang sama supaya Lim Guan Eng tidak bercakap besar dan mendabik dada kononnya tariff air Pulau Pinang paling rendah dan supaya rakyat DAP Pulau Pinang tidak keterlaluan bergincah air percuma dari Kedah.

Korang tengok video nie sebagai bukti putar alam Guan Eng dan Azizan serba tak tau...........,


No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive