exponegaraku

Sunday, November 18

@bnpenang Bagi Peluru Hidup Pada DAP......Ceramah Kat Hutan...... @DzainalAbidin @NajibRazak @tengchangyeow


Korang tengok dan teka sapa penceramah kat atas truck BN 1Malaysia tue? MKP rasa dia nie berceramah sorang diri dan tak ada sapa mendengarnya......

Kekadang pimpinan BN nie kena tegur skit cara mereka berkerja bukan apa jika kekurangan penceramah pun jangan lah main ambil tangkap muat aje...?

At list nak ambil penceramah tue biarlah pemimpin tempatan setempat......Bukan mamat Glamour suara macam DJ Radio nie.....Oppppppsss 

MKP rasa macam kenal penceramah diatas pentas tue?Namanya,,,,,,,,,,,,,,,,eh malas lah nak pecah lubang nanti kena tuduh trojan horse pulak....



Tapi Blogger pencacai sotong aka milosengal mengatakan 

JIKA benar gambar ini, nampak sangat Barisan Nasional hanya dipenuhi dengan pimpinan yang berotak kosong. Tiada idea, hanya pandai cakap bergegar-gegar, tapi tak mampu menghasilkan idea yang baik. 
Mana tidaknya, sampaikan strategi kempen untuk pilihanraya pun mereka terpaksa meniru daripada Pakatan Rakyat. Lihat gambar di bawah, Pakatan Rakyat khususnya Anwar Ibrahim guna lori, treler dan bas untuk kempen pilihanraya melalui program Jelajah Merdeka Rakyat mereka pun nak juga. 
Mereka gunakan lori aiskrim sebagai pentas ceramah kah kah kah...
MKP nak bagitau pada milo Sengal bahawa kenapa lori Ais Cream yang diusung kesana kemari di Pulau Pinang....

Pulau Pinang nie bukan macam tanah besar bodoh jalan agak besar dan tempat yang luas...Tapi tujuan utama Lori Ice-Cream ini adalah untuk mendekati kolompok kecil berkapasiti  dari 200orang atau kurang dan kebanyakkan masa berada diPasar Malam untuk mengedarkan borang BR1M dan sesi penerangan kepada pengundi disesuatu tempat...Buat apa buat ceramah yang gah dan ramai tapi yang hadir adalah orang luar dan bukan pengundi tempatan....Yang mengundi....



Tapi yang menjadi tanda tanya pada MKP siapa yang meniru siapa BN Penang atau DAP Penang?

Milo Sengal yang bodoh dan kurang akal patut tanya pada Tokong Crocky Erogan Guan Eng kenapa pulak ada lori Ice-Cream sama macam BN Penang tapi logonya bertukar dok Ronda di Penang



Ini baru gambar permulaan Buat MiloSengal nanti MKP tunjuk yang ada pentas ceramah Ek....

MKP Ayat Sempoi : Lu punya punggung kasi sama Guan Eng balun lepas nie...Haaaaa

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive