Rapid

Monday, August 13

GEMPAR ! Abdullah Saamah KAKI KENCING ?


Polimik ini timbul apabila Utusan mengeluarkan dedahan bahawa DAP begitu konsisten dalam 'iktikadnya' menentang habis-habisan sebarang usaha ke arah negara Islam.Selepas itu Haji Abdullah Saamah pulak mengeluarkan kenyataan yang agak pedas terhadap PAS.

Apa lagi melompat bagaikan beruk kena belacan pencacai DAP iatu YB Mohd Zaki Ibrahim yang menuduh Tuan Guru Abdullah Saamah sebagai seorang TOK GURU PENIPU, yang dibayar oleh Umno supaya mengeluarkan kenyataan bahawa Mengundi Dap itu Haram.

PAS hari ini menerima satu tamparan hebat apabila tindakan Menteri Besar Kedah iaitu Azizan Razak yang menarik balik larangan operasi ke atas pusat-pusat hiburan di bulan ramadhan, telah dikecam keras oleh Pengasas Pondok Geting, Tumpat Kelantan.
Haji Abdullah Saamah atau lebih dikenali dengan gelaran Tok Guru Hj Lah telah menyifatkan yang PAS sememangnya amat gilakan kuasa apabila masih sanggup bersekongkol dengan para kafir DAP yang sudah terang-terang menentang matlamat dan perjuangan Islam.

Tok Guru Hj Lah juga mempertikaikan sikap pemimpin-pemimpin PAS yang masih buta dengan sifat sebenar DAP terhadap Islam apabila Karpal Singh dan Kit Siang secara terbuka menentang tindakan PAS Kedah untuk menutup operasi hiburan di negeri tersebut.
ADUN Kelaboran, YB Mohd Zaki Ibrahim menjelaskan siapa sebenarnya Abdullah Saamah. Mohd Zaki mendedahkan bagaimana Abdullah Saamah menerima cek bernilai RM50,000 dari Muhyidin Yasin untuk bantuan kepada Pondok Geting. Mohd Zaki juga mendedahkan bahawa Pondok Geting sebenarnya tidak wujud dan gelaran Tuan Guru yang diberikan kepada Abullah Saamah hanyalah dibuat untuk mengaburkan pandangan rakyat.

MKP ayat sempoi : tunggu lepas nie bukti bergambar dakwaan YB Mohd Zaki cakap tipu?Pondok ada dan pelajar pun ada???nantikan

3 comments:

abebongsu said...

jawapan Hj Abdullah Saamah
http://www.youtube.com/watch?v=RX29SA6arQk

Anonymous said...

ni link latar belakang pondok geting,
http://www.e-mosque.com.my/kenalipondok/pgeting.html
ADUN Kelaboran, YB Mohd Zaki Ibrahim kata, yang x wujud tu pondok SUNGAI ULAR...pondok tu di tubuhkan oleh ustaz hj zainal abidin tapi sorang anak murid pun xda...yg klip video adun Kelaboran kata tu dia sentuh anak murid hj abdullah saamah makin kurang...manakala pondok sungai ular yg di asaskan oleh ustaz zainal abidin pula x ada anak murid pun, ada dia ngn bini dia...minta pembetulan kalau aku da wat teguran yg salah pada penulis...penulis teliti semula video ceramah adun kelaboran tu,adun tu x kata pn yg pondok geting x wujud...kalu penulis salah, saya minta artikel ini di perbetulkan kembali dan jika saya yg salah,saya minta rakan-rakan yg lain atau penulis supaya perbetulkan kembali penjelasan saya yg salah..assalamualaikum..-hamba allah s.w.t

Anonymous said...

betul blaka apa yg yb katakan...saya tau sbb saya org geting..sokonglah pr utk kebenaran...

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive