exponegaraku

Tuesday, August 14

Jangan Baca Jika Anda Jantan Ada Teloq?


Ada seorang pak cik yang bernama Pak mat yang sangat kaya. Setiap hari beliau akan menyimpan RM1000 di bank. Setiap hari tepat pukul 9 pagi Pak Mat dah pun bersiap sedia terpacak di kuanter bank untuk menyimpan RM1000′nya. Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap hari disedari oleh Manager Bank. Manager Bank itu pun memanggilnya ke office dan bertanya.

Manager : Setiap hari saya nampak pak cik akan menyimpan duit sebanyak RM1000 di bank. Apa kerja pak cik sebenarnya? Macam masyuk jer? MLM ek?

Pak Mat : Kalau nak tahu, pakcik sebenarnya tak da kerja encik. Cuma saya suka bertaruh. Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah.

Manager : (Dalam hati, kerek giler orang tua nih!!) Owh macam itu rupanya, ini sudah cukup bagus. Tapi pak cik mungkin belum bertemu dengan orang yang terror macam saya ni. Kalau pak cik bertaruh dengan saya jangan haraplah nak menang.

Pak Mat : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh.

Manager : Okay. Sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya.





Pak Mat : Macam ni, dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan kehilangan telur encik. Kalau betul encik akan hilang RM1000, kalau tak saya akan bayar encik RM1000.

Manager : Hahaha, tak logiklah pak cik. Tapi tak pe, saya setuju.

Setelah kedua-duanya setuju mereka pun beredar. Besoknya bila bangun pagi Manager tu pun meraba telurnya. Erm,, ok masih ada. Begitulah seterusnya hinggalah sampai ke hari yang ketujuh dia dapati telurnya masih lagi ada. Dengan suka hatinya Manager tersebut pun pergilah berjumpa dengan Pak Mat.

Manager : Pak cik minta maaflah yer, telur saya masih lagi ada. Haha (gelak jahat).

Pak Mat : Betul ke? Aku tak percaya, mari sini aku pegang…

Lalu dipegangnya anu Manager tu. Sambil tersenyum Pak Mat pun berkata..

Pak Mat : Okaylah.. Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni. Pak Mat pun menghulurkannya.

Manager : Hari ni baru pak cik tahu siapa yang terror. Sorrylah pakcik hari ni pak cik tak dapat pergi bank lagi keh.. keh.. keh…

Tiba-tiba Pak Mat mengeluarkan RM4000 dan pergi ke kaunter bank. Manager tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Pak Mat.

Manager : Mana pak cik dapat duit sebanyak tu?

Pak Mat : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik Guard kat luar tu tadi RM5000.

Manager : Bertaruh apa?

Pak Mat : Bertaruh yang pak cik dapat pegang telur Manager Bank.

Manager : #$%!!

MKP Ayat Sempoi : Tergelak guling-guling bila buat artikel hentam Agensi,Depa punya meroyan macam Jantan dah Hilang Teloq,Bodoh tak bertempat...Kesimpulanya aku bertanya dan menegur kebodohan korang.Bersikap terbuka dan terima teguran itu lebih baik dari emosi tak tentu pasal.Nak aku dedahkan siapa pemberi maklumat!!!!!!Sila Komen aku dedahkan.Itu pun kalau jantan ada Teloq la bro......

3 comments:

Anonymous said...

Blog MKP ni dh join puak pencacai pembangkang ke hape? nape nak hentam Agensi pulak?? kalau dah same2 berjuang nk pertahankan kerajaan,silakan lah tapi janganlah nak menghentam kerajaan.

Kalau komen saya nie tak keluar di sini, maka MKP pun tak ada teloq la. amacam, ada brann???

Saya akan bagitau pada member2 blogger lain.

Sekian. ini bukan ugutan tapi teguran.. -budak blogger hingusan-

matkilaupenang said...

nampaknya lu yang tak ade teloq nak komen dan ugut kat laman gua tapi nama tak mau bagitau...Apa punya babidoll lu nie......sahut cabaran gua bagitau lu punya nama???? siapa yg kurang teloq bro...
MKN dah buangkan gambaq dakwaan gua dan mengaku mereka silap...kalau hingusan tak lah MKN melompat samapi ke kepihak atasan...klu setakat nak gertak tp macam pondan pi main jauh-jauh broooo

Anonymous said...

jgn gadoh, kitakan sama geng

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive