exponegaraku

Thursday, August 23

Mansor TKM1 Sudah Kantoi,Guan Eng Mahukan Penjelasan?



Apa nie maklumat dah bocor,DAP Pulau Pinang mahukan penjelasan dari Datuk Mansor Othman.Mansor didakwa membuat komen yang memperkecilkan setiausaha agung DAP Lim Guan Eng.Abang Besar atau "Tokong bercakap" dah bersuara PKR nampak dah kecut teloq dengan dedahan ini...Mansor sudah pasti tidoq malam tak lena...ketua PKR negeri Mansor yang menggelarkan Lim sebagai pemimpin "angkuh".Berikut adalah dedahan dari blog GelagatAnwar........

Minit Mesyuarat Strategik PKR PP – Siri 3

Dr Mansor:
Kita menang putra jaya..ada thousands of jobs.. i tak payah la…i nak jadi duta china ok la..hahahaha
Duta saje berapa ratus..nak isi untuk siapa kalau bukan org mcam kita..agencies in govt..beratus…
U want to put BN guys ka..penang port..risda, felda..felcra
Thousands of them..and gaji more than YB..so why nak jadi setakat YB..
If u win putrajaya, duta.. foreign affairs beratus jobs for us…
U think u want to retain umno guy …no way…
Senator?
Makan angin sahaja kita..tak pikir masalah banjir…
These are the things ..putrajaya can open flood gates for us…


Mansor:
Seats i agree…
Cume seng kiat tolong talk to haji rashid…i have already called him..
I punya problem…tasek gelugor punya cabang…johari kassim…mintak duit..
Kalau bukan sebab election..i will kick these people out…
I might give that seat to pas..sebb pas mintak one more seat sangat..
Mokhtar…boss nak turun sg acheh..die suruh orang boikot sbab tak go thru cabang die..
And he is the s/usaha phubungan negeri
Tulis surat sume jkkk ..and u imagine surat dapat kat umno…
Bila umno dapat..ayoyo…mampuih kita
Die punya argument…sebab tak discuss dgn die..juz like that…
Ini big boss punya programm..see the kind of problem we are dealing..
Tu la..jadi duta cukup la…
Now our job we kick umno..we have to swallow everything..we must not give an inch to umno..cannot make mistake..mistake mcam ni lah…
During election time, u all must come to malay areas..sg lembu, kg cross..u divide among urself…
Beberapa points yang perlu kita hadamkam:-
* Budaya SABOTAJ dalam PKR ini bukan mainan. Memang dari dahulu lagi. PKR ini memang parti ugut dan parti duit. Kalau tak ada duit, jangan harap Anwar boleh control Ketua Cabang yang semuanya macam penyamun. Ini diakui sendiri oleh Dr Mansor;
** PKR PP dalam keadaan yang sangat tidak stabil. Ramai kalangan Ketua Cabang dan penggerak nak gunakan PRU sebagai jalan mendapat sumber kewangan luar jangka. Usaha ugut, merajuk, sabotaj – memang dah jadi makanan PKR PP;
*** Dr Mansor sendiri sanggup beri kerusi kepada PAS – kerana PKR Cabang berpecah belah.
**** Dr Mansor dah BOOKED jawatan Duta Malaysia ke China kalau Anwar ke Putrajaya. Tugas senang.

Minit Mesyuarat Strategik PKR Pulau Pinang – Siri 2

Question:
What if they threaten a 3-corner fight if we dont bow to their their (dap) demand?
Mansor replied “ “We will fight ..thats y i asked to preapare another list..like sg pinang, jawi… I have asked Lau to prepare..kite tak mau bising but we have to get ready for possibility.”
“Must have names in potential seats..seri delima…sg pinang…you must prepare a number of extra candidates.not only 5…this election you must hv at least 10 chinese candidates..
Politics is the art of possibilities..macam2..but we hope not to believe in all our members
Prepare some extra names….get more young people..
Mansor : Machang bubok ada resentlment..(problem) he (incumbent) might not get it..
Question:
Resistant from where?
Mansor replied: Dalam kawasan pun ada,,,
Die (hock leong) pun ada history sikit tak brapa (turn kawasan)…kita tak mau kata..i sayang la die..we were together.. i was chairman and he was timbalan…u kene cakap hock leong..nanti i tak mau die bertanding bebas..
Mansor : Pusat might throw in kai loon (for machang bubok)…he is from penang what.. Others in meeting objected..
Mansor said : He is from Bukit Mertajam you know..permatang pauh..
Question:
What is our strategy in getting more seat from DAP in future?
Mansor: Where? In Penang? We prepare ghost areas lah.. get prepared.. die orang lawan satu u orang lawan la..
Statement:
The watihah will be issue if there is 3-corner fight..
Mansor:
We hope not happen..kita pun tau dap tak strong..
Guan eng macam tokong u know..to the chinese…
U cannot deny that..he is just like a tokong…
Itu yg buat die org sombng,,,very2 angkuh and arrogant..
Get ourselves stronger..
Every seat kita target nak bertanding..kene ada orang
Stock ready candidates for areas nak bertanding
I have already asked Lau to identify areas for pkr to stand
Die lawan kacau tampat kita, kite kene lawan
* apa yang nak disampaikan oleh Dr Mansor adalah kemungkinan DAP mahu membolot kemenangan DAP hanya untuk parti mereka. PKR tidak boleh ambil mudah dengan kemungkinan ini. Andai kata pertembungan PKR dan DAP berlaku di Pulau Pinang – maknanya. Pakatan Rakyat akan dengan sendirinya GAGAL.
** apakah dalam keadaan PRU semakin hampir, masih perlu ada elemen ketidakpercayaan di antara parti dalam PR? ini semua membayangkan pemikiran ‘konspirasi’ yang akan melanda sesama sendiri.
*** apakah DAP memang mempunyai pemikiran untuk mendapatkan PP sebagai ‘Negeri Cina’ yang tidak bergantung kepada mana-mana parti lain termasuk PKR dan PAS.

Minit Mesyuarat Perancangan Strategik PKR Pulau Pinang – Siri 1

PKR (PP) Strategic Meeting On Preparations for PRU13
ATTENDEES:-
Dr Mansor Othman – PKR Vice President, PKR State Liaison Committee Chairman and Penang Deputy Chief Minister
Felix Ooi – MPPP Councilor and Timb Ketua Bhgn PKR Bkt Bendera
Tan Seng Keat – MPPP Councillor and Timb Ketua Bhg Bayan Baru
Raymond Ong – Bekas calon DUN Batu Uban
Jason Ong – Adun Kebun Bunga n Ketua Bhgn Bkt Bendera
Ng Cheng Siang- MPPP Councillor and Ketua Pemuda Bhgn Tanjung
Cheah Peng Guan – Ketua Caw Batu Uban
Law Choo Kiang- State eco and Timb Ketua Phubungan Negeri
And John Ooi (the operative)
POINT 1
Mansor said – Penang scenario quite different with DAP’s drive now (DAP adalah dictator dalam pentadbiran negeri PP)
The incumbent chinese would stay (for PKR In the next PRU)
Lau will be there
Hock Leong (ADUN Machang Bubuk) would be changed (he would be replaced in next PRU)
All incumbents except hock leong, i think u people have to convince him (convince hock leong not to stab in next PRU)
We have to put a young candidate (to replace hock leong)..bukan we dont like him as he has done a good job
You as a group (attendees at this meeting) have to think..must prepare names and leave to pusat to decide
To put young candidate..
You orang ada opinion..i will listen
Mansor said : On seats and candidacy..i leave it to pusat
Thats why i said 5+ 1 (five state seats and 1 parliament to be contested by PKR)
We are considering hj razali to replace him there
I look at the winning factor..maybe we have to look chinese who have more chance than malay in pantai jerejak (to win pantai jerejak)..decision is still pusat lah…
I have talked to felix and ready to stand there (Pantai jerejak) but up to pusat
Whatever pusat finalised we will support
BETWEEN THE LINES: DAP TIDAK SUKA DENGAN CALON CINA DARI PKR!
Question:
Datuk what about DAP..die orang ada mintak dr kita ka?
Mansor replied : “I will not budge in..die mintak apapun. Because chinese candidate to them is ancaman la.. Orang kita yang entice to go there…(DAP sees PKR Chinese candidates as threat as they (PKR) can win. DAP despite being part of PR wants to kill off PKR in next PRU and control power in Penang by themselve)
Statement:
But i think this time there will no fight (for seats between dap and pkr) and remain status quo
To this Mansor replied: “Tak tentu.. belom finalised. Die (guan eng) very arogant i tell u..corky and arrogant. Its not easy. Now more arogant. Because die (guan eng) menang banyak. They (DAP) are sure of winning 19 and they want more. Because by two more they can form their own govt and they can any tw from us (PKR) to be on their side and abandon us (PKR).”
Akan ada siri seterusnya dalam ‘verbatim’ report mengenai mesyuarat ini. Apa yang nyata adalah perkara-perkara berikut:-
DAP PP dan PKR PP sedang ‘berlawan’ sesama sendiri untuk mendapatkan kerusi yang lebih;
LGE dan DAP PP mahu menang dengan lebih besar dan tidak memerlukan sokongan PKR/PAS;
Dr Mansor dan LGE juga ada isu ‘peribadi’ – tidak sependapat;
Ramai calon PKR yang akan diganti (sebab – performance dan tidak mendapat sokongan rakyat);
PKR akan menyediakan lebih daripada satu list (bagi disesuaikan dengan keadaan);
Tidak ada kerjasama langsung setakat ini. Masing-masing menjaga parti masing-masing;

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive