RAPID

Sunday, October 21

GERSANG ATAU TERLEBIH HORMON NIE @abby_abadi112


Sampai macam tue sekali kau nak luahkan perasaan ek?Kesian dah MKP tengok jika ayat macam tue kuar dari tweet kau abby abadi......Mulut macam longkong dan kalau rasa diri masih berharga jangan cari pasal dengan orang lain sis...Allah pun tak suruh kita mengutuk orang lain....Kalau kau taksub dengan Nik Aziz pun kita orang peduli hapa tapi janganlah politikkan sukan Bolasepak yang menjadi pojaan rakyat Malaysia...





Musim bola sepak di Malaysia telah pun berlabuh dengan jayanya malam tadi dengan kemenangan Piala Malaysia dimenangi oleh Kelantan. Apa pun GR ucapkan tahniah kepada pasukan ATM dan Kelantan kerana mempamerkan mutu permainan yang sangat baik. Kira berbaloi laaa beli tiket tengok bola kat stadium kan. Hi hi hi....

Dalam keseronokan rakyat Malaysia menonton perlawanan Final Piala Malaysia malam ini, GR sempat melihat Twitter ramai rakyat Malaysia memberikan komen yang baik dalam perlawanan malam tadi. Tapi ada sekor perempuan yang ntah apa yang boleh kita kategorikan dalam golongan apa pun tak tau lah. Pada GR senang saja, Abby Abadi ni meroyan tak tentu pasal sebab dia tengah period kot..!!

Lihat saja komen yang sempat GR print screen kan di atas, komen beliau tentang perlawanan bola sepak sebentar tadi. Kenapa suka bola sepak mesti dipolitikkan?? Dalam apa saja perlawanan sukan dan sebagainya pasti ada yang menang dan kalah. Statement yang PALING BODOH yang pernah GR lihat dari seorang artis yang dah tak laku ni..

Jika kita lihat dalam apa saja yang dibuat, mesti si artis tua tak sedar diri ni akan menunjukkan beliau seolah-olah 'pakar' dalam semua bidang. Inilah Ostajah Celop yang sememangnya layak dikategorikan untuk beliau. Bila dah buat salah tak nak mengaku...statement yang keluar di Twitter beliau telah pun didelete tapi inilah dalam peribahasa menyebut...sepandai tupai melompat, kantoi jugak. Amacam..??



Pembaca lihat satu lagi #Tweet artis tua ni di atas... Bola pun dipolitikkan?? Siapa yang memulakan ayat BODOH yer?? Wahai Cik Abby Abadi, lain kali jangan terlampau banyak sangat masuk benda tak elok dalam otak tu. Semua perkara yang diajar oleh Ostad-ostad PAS dan juga pakatan pembangkang fikir dulu. Jangan semua benda nak dipolitikkan. Macam mana kalau punca penceraian Abby Abadi sebenarnya disebabkan Abby Abadi mempunyai hubungan sulit dengan Ostad PAS yang dihebohkan sebelum ini. Sebab tu Abby Abadi boleh jadi Ostajah Celop.

Apa pun pada peminat bola sepak tanahair sudah semesti tahu sejarah bola sepak Kelantan yang semakin baik. Ini adalah disebabkan usaha Tan Sri Annuar Musa selaku Penaung Bola Sepak Kelantan. Pelbagai perubahan yang dibuat oleh beliau harus Cik Abby tau yer. Nak harapkan Kerajaan PAS Kelantan jawabnya semua player akan jadi tukun la. Stadium yang kata nak buat pun hanya indah khabar dari berita. Pada Cik Abby seharusnya berterima kasih pada Tan Sri Annuar Musa bukan Pok Nik yer..!!!

Pembaca yang budiman fikirkanlah....tidak semua perkara kita harus politikkannya. Kita mempunyai akal fikiran yang dianugerahkan oleh Allah S.W.T kepada kita. Seharusnya kita bersyukur dengan nikmat yang diberikan kepada kita. Bukan seperti Cik Abby kita nie yang tak faham erti kenikmatan. Dalam tweet dan instagram punyalah banyak posting tentang ilmu agama tapi kalau setakat posting tapi tak faham dan amalkan pun TAK ADA GUNANYA!! Renung-renungkanlah....

KREDIT KEPADA GOSSIP RAKYAT

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive