Rapid

Friday, November 2

GEMPAR: KULIAH 3 PAGI PUNYA AJARAN PEMIMPIN KENA TANGKAP?Kenyataan paling bangang oleh Badrul Amin kaki skodeng dan rembat bini orang mempertikaikan kenapa hanya beliau yang ditangkap sedangkan ada lagi enam individu ahlijawatankuasa tidak ditangkap?

Jawapannya ada didalam poster terpampang yang telah MKP lampirkan...Pihak berkuasa telah diberikan amanah dan tanggungjawab untuk mencegah perbuatan mungkar yang boleh menyesatkan ummah.Dah sah lah pencetus didalam kes ini adalah Badrul Amin.....kalau gambar kau tiada didalam poster tue sudah tentu tak diambil tindakan dan susah untuk pihak berkuasa mengambil tindakan.Kenapa nak gelabah baru ditangkap dan kes ini masih lagi didalam siasatan bukan sudah disabitkan kesalahan.

Ustad tiga pagi ini bakal disabitkan kerana menghadiri konsert memperingati Abuya Ashaari Muhammad, pengasas Al-Arqam yang diharamkan. Selama ni rakan sefuckatan iaitu PAS sibuk menpatwakan haram mengingati seseorang dengan hiburan. Sekarang ni kena balik kat batang hidung rakan sefuckatan mereka.

Ustad Badrul Amin bakal didakwa Mengikut 12(c) akta jenayah syariah Selangor.

Apa lagi alasan Ostad Badrul kali ni. Adakah beliau akan menuduh ini adalah perangkap UMNO untuk menjatuhkan kariernya? Sedangkan JAIS berada di bawah pentadbiran Selangor dan Exco Agamanya kini adalah Menteri Besar Khalid Ibrahim sendiri! Nak salahkan DYMM Sultan Selangor pulakah?

Adakah ini permainan dalaman PKR dan Pakatan Rakyat sendiri. Aziz Bari rakan seuniversiti beliau kini digilap punggungnya untuk menjadi calon Parlimen Sabak Bernam pada PRU 13 akan datang, mengenepikan Ostad Badrul Amin yang merupakan Ketua Cabang PKR di kawasan tersebut. MB Khalid Ibrahim sendiri dah sokong Aziz Bari kononnya beliau layak berbanding Ostad Badrul Amin yang penuh kontroversi.

Pembunuhan karaktor Ostad Badrul Amin telah lama bermula. Memang beliau bukan calon favourite MB dan Anwar lagi. Tambahan lagi bagaimana seorang muslim yang asi’ (bergelumang berdosa) dengan skandal khalwat-maksiat dan ajaran sesat boleh dipercayai untuk mengajar dan membawa jemaah umrah ke Tanah Suci?

Kita berharap JAIS dan JAKIM mengambil tindakan tegas mengharamkan penglibatan manusia asi’ sebegini dalam soal ibadah kerana ia melibatkan keyakinan dan akidah ummah. Bimbang hotel di Tanah Suci digunakan untuk memberi kaunseling yang bukan-bukan nanti. Rugi amal soleh jemaah kita tidak diterima Allah s.w.t nanti...rugi duit, masa dan tenaga.

- Posted using BlogPress from my iPad

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive