RAPID

Sunday, November 4

VIDEO : PELAYAN KEDAI MAKAN KENA PUKUL ALA OM-BAK TOMOI...



Kalau pelayan tue salah. Katakanlah pelayan tue memang salah. Salah sebab lambat hantar makanan dan minuman. Ataupun salah sebab menghantarkan makanan dan minuman yang salah. Order lain hantar lain. Tak kira la apa kesalahan dia sekalipun pelanggan restoran takde hak nak belasah dia macam tue.

Memang si botak tak sedar diri. Ingat badan besar boleh suka2 buli orang? Cam gampang jek aku tengok. Kurang ajar plus biadap. Menggunakan fizikal. Sepatutnya dalam kes2 seperti neh dia kena gunakan akal. Cukup marah dan memberitahu kepada pelayan tersebut apa yang dia buat salah. Tak payah la nak belasah orang apa seme.




Pasal makan dan minum pun nak bunuh orang ke? Loserrrr

Lihat video kat bawah neh sat ;


Aku tak sebelah mana2. Aku tatau cerita sebenar. Aku tatau sapa betul sapa salah secara fakta. Just aku nak ulas tindakan kekasaran yang dilakukan oleh lelaki botak ke atas pelayan tersebut jek. Jangan la mudah sangat nak menghukum pelayan restoran. Kerja kat restoran neh bukan kerja satu orang.

Kadang2 yang amek order cepat tapi yang buat order tue lambat. Kena faham juga. Kerja kat restoran kena kait mengait. Kadang2 yang amek order lambat tapi yang sediakan order tue cepat. Kadang2 dua2 tue lambat. Kadang2 dua2 tue cepat.

Kadang2 lambat sebab tak cukup kakitangan.

Kadang2 lambat tue sebab pelanggan terlalu overloaded.

Kadang2 lambat tue sebab kena sediakan bahan. Bahan maybe dah habis time tue.

Ada macam2 kemungkinan. Tak salah rasanya kita cuba faham.

Kalau taknak faham pun takpe. Boleh juga rasa marah sebab dah lama menunggu. Tapi cukup bahasakan dengan mulut. Jangan gunakan bahasa badan. Agak2 la tindakan si botak ke atas pelayan tersebut. Langsung tak masuk akal. Akhir video tue siap kejar masuk dalam restoran lagi. Kerja gila.

Walaupun customer always right tak bermaksud every customer is right. Ada certain2 case customer memang tak right langsung. In this case, kalau la pelayan tersebut salah sebab satu2 perkara, customer itu lebih bersalah lagi sebab bodoh dan bangang kerana tak selesaikan masalah ikut etika pelanggan. Bukan pelayan jek ada etika, customer pun ada etika juga........

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive