Rapid

Friday, February 22

APA HAL DOCTOR NOVANDRI MENGAMUK PULAK...........

Dedahan terbaru dari MIM mendedahkan bahawa blogger pembangkang hanya menfitnah tanpa usul periksa dan mengikut hawa nafsu sonsang demi kepentingan politik untuk menghasut supaya membenci BN dan pemimpin PAS sendiri..

Ikuti pendedahan blog Dr Mim yang turut berada

MiM ingin memperbetulkan kenyataan Nik Zawawi, Setiausaha Majlis Syura PAS yang dilaporkan di dalam Harakah Daily.

Di antara kenyataan beliau :

Sementara itu, satu lagi gambar yang turut hangat diperkatakan adalah gambar Nik Zawawi bersama Shahidan, Soi Lek dan beberapa orang lagi rakyat Malaysia.

Apa yang menjadi kontroversi adalah apabila kesemua mereka dalam gambar itu menunjukkan jari telunjuk yang menyerupai 'tarade mark' 1Malaysia yang digagaskan Perdana Menteri Datuk Seri Najib seawal menjadi Perdana Menteri pada 2009.  
Gambar itu sekaligus diambil kesempatan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab membawa persoalan adakah Nik Zawawi 'mesra' Umno dan sudah menerima gagasan 1Malaysia Najib.

Sebenarnya, gambar tersebut diambil ketika Nik Zawawi menyertai Persidangan Centrist Asia Pacific Democrats International (CAPDI) kali ke-6 di Phnom Penh, Cambodia pada Disember 2010.  
Selain Nik Zawawi, turut mewakili PAS menyertai persidangan tersebut ialah Naib Ketua Pemuda PAS Dr. Raja Ahmad Iskandar Al-Hiss dan Setiausaha Politik Presiden PAS Dr Ahmad Samsuri Mokhtar.
Menjelaskan simbol tangan tersebut, Raja Ahmad berkata, ianya bukan isyarat 1Malaysia seperti yang difitnah pihak tertentu, sebaliknya adalah simbol "One Nation Political Parties" yang merupakan trade mark kepada persidangan tersebut. 
"Itu lambang kebersamaan semua parti dalam persidangan itu. Tiadak ada kena mengena dengan 1 Malaysia pun.
"Ianya sebagai menunjukkan bahawa semua parti politik seluruh Asia Pasifik bersatu untuk politik yang matang dan bersih dan sederhana," katanya kepada Harakahdaily. 
Untuk pengetahuan pembaca sekalian, MiM merupakan salah seorang daripada wakil delegasi Malaysia di International Conference Asian Political Parties (ICAPP) di Cambodia.

MiM juga telah menulis 3 entri secara langsung tentang program ICAPP itu. Di antaranya :

ICAPP yang di adakan di Phnom Penh, Cambodia masuk hari kedua. Untuk pengetahuan semua, wakil-wakil Malaysia yang hadir adalah dari wakil parti politik Malaysia. Parti UMNO di ketuai oleh DS Shahidan Kassim. Yang turut hadir ialah DS Ir Mohd Zin Mohamed, Puan Shahamin Mohd Yusoff, Naib Ketua Puteri UMNO Malaysia dan lain-lain.
 

Di sana juga penulis telah berkenalan dengan 3 wakil PAS. Di antaranya ialah Dr Raja Ahmad, Ketua Lijnah Antarabangsa Pemuda PAS Pusat, Dr Ahmad Shamsuri, SU Politik Presiden PAS dan Ustaz Nik Zawawi, Setiausaha Majlis Syurah PAS.Beliau juga menjelaskan, hanya tiga parti yang menjadi tradisi dijemput pihak penganjur ke persidangan itu iaitu PAS, Umno dan MCA.MiM juga turut merakam beberapa video semasa berada di persidangan itu. Sila rujuk : 
ARTIKEL 1  ARTIKEL 2  ARTIKEL 3


Maka, pembetulan yang ingin MiM sampaikan ialah :

1. Program yang dihadiri oleh Nik Zawawi bukanlah Persidangan Centrist Asia Pacific Democrats International (CAPDI) seperti yang dilaporkan oleh Harakah. 

2. Ianya ialah International Conference Asian Political Parties (ICAPP) 

3. Raja Ahmad berkata, ianya bukan isyarat 1Malaysia seperti yang difitnah pihak tertentu, sebaliknya adalah simbol "One Nation Political Parties" yang merupakan trade mark kepada persidangan tersebut. 

4. Padahal, isyarat di dalam foto di atas tidak seperti yang dinyatakan.

5. Tatkala foto ini di ambil, simbol itu merupakan isyarat 1 Malaysia bukannya 'One Nation Political Parties'.

6. Perkara ini juga disahkan oleh rakan-rakan lain di dalam delegasi Malaysia. 

7. Correct me if I'm wrong, sebenarnya tidak ada pun isyarat 'One Nation Political Parties' semasa ICAPP di Cambodia.

Sebagai Setiausaha Majlis Syura PAS, MiM sarankan kepada Nik Zawawi supaya memperbetulkan kesilapan beliau tentang program yang beliau hadiri di Cambodia. Respons segera ini disarankan supaya kita tidak menganggap beliau tidak peka dengan program yang beliau sendiri hadiri.

Dan mengenai foto kontroversi 1Malaysia pula, MiM sangat hairan dengan sikap Nik Zawawi yang seolah-olah melenting cuba menafikannya. Teruk sangatkah jika perkara ini benar?

Padahal, Nik Aziz sendiri rileks sahaja memakai baju berlogo 1Malaysia.


MiM cabar Setiausaha Majlis Syura PAS menjawab penjelasan MiM ini. Jangan dek perkara ini, nama baik beliau tercemar dan diragui pula.

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive