RAPID

Thursday, February 14

Nilai Institusi Raja Melayu Hanya RM8,000 Sahaja.


Tak tahu nak kata apa dah. Nilai orang Melayu dan institusi rajanya memang begitu murah sekali hari ini. Tidak mustahil perkara yang sama akan berulang kembali.

Mungkin selepas ini penghinaan yang akan diterima oleh institusi Raja Melayu bakal lebih hebat lagi jika begini kadar hukuman yang dikenakan terhadap segelintir golongan manusia yang kurang ajar.

Pesalah dan penujuk isyarat lucah ini sepatutnya merasa bersyukur di atas hukuman ringan yang dikenakan mengikut undang-undang Malaysia. Seandainya perkara tidak beradap ini berlaku di negara luar seperti di Thailand, MKP yakin hukuman mati sedang menanti.


4 comments:

Anonymous said...

dah tu kau nak bunuh? nk bg BN kalah PRU? nak cetus huru-hara? apa punya blog la

Anonymous said...

simbah asid je binatang ni. tak mati pun cuma cacat je.

Anonymous said...

ehh kalo perlu bunuh,bunuh aja.mungkin ang xbapa marah sbb xkena depan muka mak bapak hg.kalo hura hara yg depa mtk,hura hara la org melayu bg.

drpd,
bukan menteri amaran.

Anonymous said...

Bongok la ko...maksud dia hukuman tu ringan sgt...tak silap ada peruntukan penjara sampai 3 bulan...at least bagi la hukuman maksimum...satu lagi kalau dia bagi isyarat lucah kt mak ko sah2 ko debik muka dia on the spot btol tak? Maknanya kita nak tunjuk isyarat yg mende2 mcm nie melibatkan maruah institusi Raja-Raja Melayu...jgn senang2 nak permainkan...sebab org2 mcm ko la kafir2 harbi nie dah berani even nak main2kan kalimah Allah..jgn libatkan politik dlm hal2 semacam ini...taksub sgt kt parti tak kira la umno ka...pas ka...secara melampau akan mendatangkan bala kalu kita sanggup meringankan sesuatu hal yg menjadi benteng bangsa Melayu dan agama Islam yg kita junjung tinggi melebihi politik...cuba fikir2kan sebelum nak cantas org seolah2 ko tu betol yg lelain tu bodoh belaka....

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive