Rapid

Tuesday, February 12

VIDEO : SKANDAL MAT SABU TERBONGKAR LAGI.............?


Pendedahan dilakukan serentak akan menunjukkan kubur Mat Indera yang sebenarnya. 

Apa yang didedahkan oleh Pas sebelum ini adalah palsu. Pendedahan itu menyebabkan kubur Mat Indera menjadai tumpuan ahli Pas serata pelusuk negeri termasuk kaum keluarga Mat Indera sendiri. 

Pas mungkin malu untuk menunjukkan kubur asal Mat Indera kerana ia tidak menyerupai kubur orang Islam. 

Kubur Mat Indera telah dibina oleh komunis secara rahsia dan senibina mempunyai ciri-ciri jirat cina dengan menggunakan batu bata merah. Bahagian kaki adalah menyerupai tempat membakar colok. Bahagian kepala mempunyai lambang segi tiga parti PKM. 

Menurut keluarga yang menjadi penjaga dan penggali kubur, mereka semasa kecil sering bermain menyorok di dalam kubur tersebut. 

Jenazah Mat Indera dikebumikan dengan satu tangkal atas permintaan Mat Indera sebelum dia digantung sampai mati pada 30 Januari 1953. 

Menurut Mat Indera tangkal tersebut mesti ditanam bersama jenazahnya jika tidak seluruh kawasan kubur dan bandar Taiping akan menjadi huru-hara. 

Ini yang menjadi persoalan, apakah kelebihan tangkal tersebut, apakah Roh Mat Indera akan menjadi hantu polong dan mengganggu orang atau apa? 

Satu kajian perlu dibuat oleh pakar sejarah. Menurut keluarga yang tinggal berhampiran kubur tersebut menyatakan Mat Indera sememangnya komunis. 

1 comment:

Mohd Fairuz Mat Zin said...

Mat Indera terpaksa berjuang melalui Komunis untunk menentang panjajah kerana hanya Komunis mempunyai senjata pada masa itu. Seperti yang diungkapkap dalam video, Mat Indera tetap seorang Islam walaupun fahaman utama Komunis dalah Atheis.

Jika benar binaan kubur asal seperti diceritakan, ia dibina oleh penjajah. Pihak berkuasa sepatutnya menukar kembali binaan kubur tersebut jika dakwaan di atas benar.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive