Rapid

Monday, February 18

GEMPAR : KHALID IBRAHIM CEDERA DIPUKUL RAKYAT PUCHONG......


Hujan lebat di Pusat Bandar Puchong telah mengakibatkan banjir kilat dengan paras air setinggi 1.5 meter yang melibatkan kawasan pusat beli belah Jusco IOI sehingga ke Bandar Puteri.

Menurut penyelia operasi, Pegawai Bomba Kanan 2 Pusat Bandar Puchong, Ashwan Wasir, ketika dihubungi berkata, hujan mula lebat pada pukul 5 petang dan laporan banjir telah diterima kira-kira setengah jam kemudian.


“Punca banjir kilat berlaku disebabkan hujan lebat yang turun tanpa henti menyebabkan longkang tidak boleh menampung jumlah air besar yang datang” katanya.

Ashwan berkata sebanyak satu bas, dua lori dan dua kereta yang telah mengalami kerosakan teruk akibat dimasuki air.

Tambahnya, banjir yang berlaku selama satu jam itu dilaporkan surut sepenuhnya oleh pihak bomba.

Beberapa pengguna jalan raya yang menggunakan jalan dari LDP ke Pusat Bandar Puchong turut menulis di twitter tentang banjir yang berlaku.


Diantaranya berkata... "Bala-bala.... Ni la akibatnya bila tersalah pilih Menteri Besar yang tak tahu mentabir kerajaannya....

Saya ada meeting dipuchong ni... Bala-bala...."


No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive