Rapid

Friday, February 15

PANAS : DR ASRI MASUK BAKAL DILAMAR DAP UNTUK JAWATAN TKM1 PULAU PINANG.......?


MKP lebih suka kalau Dr. Asri tak masuk mana-mana parti politik dan tak bertanding dalam pilihanraya. Pasainya kalau dia masuk parti politik, kenyataan dia akan jadi tak lagi tajam dan menyengat macam sekarang.

Katanya sekarang ni ada usaha untuk bawak masuk Dr. Asri ke dalam Pakatan Rakyat, depa tengah melobi Dr. Asri untuk masuk DAP. Ya, bukan PAS atau PKR tapi Parti Tindakan Demokratik (DAP).

Sumber khabar angin tu jugak bagitau, kemasukkan Dr. Asri tu disokong ramai intelektual dan ahli akademik melayu di pusat pengajian tinggi.

Hebat jugak Dr Asri ni. Bekas Mufti Perlis dicanang-canang nak jadi calon Pilihanraya Umum ke 13. Kerusi yang disebut-sebut adalah di Pulau Pinang. MKP dah mengagak kerusi mana yang diidamkan oleh Dr Asri ni. 

Sudah tentunya di Parlimen Permatang Pauh, tempat kelahiran Dr Asri ni sendiri atas tiket PKR. Sebab PAS tak terima Dr Asri, khabarnya. Panas nie cita nie!!! 

Sebelum ini Dr Asri didakwa pernah mengadakan rundingan dengan Anwar  untuk mendapat kerusi DUN Penanti tapi mungkin soal jawatan yang akan dipegang oleh Dr Asri sekiranya menang masih lagi diperbincangkan. 

Difahamkan Dr Asri minta Kerusi TKM Pulau Pinang dan Anwar China Doll secara dasarnya bersetuju untuk meletakkan Dr Asri menjadi Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang menggantikan Mansor. Maklumlah, Mansor dah kena terajang ke kerusi Parlimen Nibong Tebal sebab nak kasi Mansor ni kalah teruk. Guan Eng pun dah bengang! 

Nak tanya gak! Pengundi DUN Penanti boleh terima ke Dr Asri ni ke?...

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive