Rapid

Tuesday, January 15

#listen #UUM MPP UUM BERSUARA.....


Video Forum Seiringkah Mahasiswa dan Politik yang menjadi kontroversi baru-baru ini mula mendapat respon daripada Majlis Perwakilan Pelajar Universiti Utara Malaysia.

Dalam kenyataan rasmi mereka,MPP UUM berpendirian mendukung prinsip kebebasan tanpa menafikan hak mana-mana individu

Dalam pada itu juga mereka turut berpendapat bahawa hak kebebasan bersuara mesti dilaksanakan dalam tertib dan penuh beradab.

Pihak mereka juga meminta agar isu ini diselesaikan antara dua pihak yang bertelagah serta diselesaikan secara berhemah dan harmoni.

Mereka juga percaya kedua-dua belah pihak mempunyai sebab tersendiri mengapa kejadian sedemikian berlaku serta berharap kedua-dua buah pihak boleh menjelaskan kepada orang ramai.

MPP UUM juga turut menjelaskan bahawa kehadiran YDP MPP UUM hanyalah memenuhi jemputan pihak penganjur program dan bukan bertindak sebagai penganjur atau penganjur bersama - Kenyataan penuh

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive