RAPID

Tuesday, May 7

PAPAGOMO DITAHAN POLIS......SALAHKAH KITA BERSUARA....?


Penulis blog kontroversi pro-Umno Papagomo hari ini ditahan polis.

Beliau ditahan bersama seorang lagi individu yang dikenali sebagai King Jason, menurut laman Twitter rasmi Polis Di Raja Malaysia (PDRM).

"Papagomo dan King Jason ditahan bagi membantu siasatan polis"

Namun, punca penahanannya setakat ini belum diketahui.

Bagaimanapun, sebelum ini dilaporkan terdapat laporan polis dibuat terhadapnya dan seorang pembaca Shahrizad Mohd Diah atas dakwaan mengeluarkan kenyataan berhubung isu Melayu dan Cina.

Portal Free Malaysia Today melaporkan, laporan itu dibuat oleh Jamilah Baharuddin di balai polis Simpang Tiga dan kemudiannya di Sungai Maong di Kuching

22 comments:

Anonymous said...

Lepas ni kita buat laporan polis terhadap blog pro-pembangkang yang mencetuskan isu perkauman.Kita tengok samada mereka akan di tangkap juga atau hanya blogger pro-kerajaan saja ditangkap.

Anonymous said...

Ha..ha...ha... tidak adil, lagi dibenci oleh rakyat. LGE menghina Kalimah Allah dan Karpal Singh juga kenapa tidak diambil tindakan. Beribu-ribu laporan polis dibuat dan tiada sebarang tindakan diambi. Apa dah jadi ni?????

Anonymous said...

apa punya sial org yng buat report polis ni? kalau nak buat, buatlah report tentang fb-fb cina dan twitter diorg yang terang2 hasut kaum diorg jgn sokong kerajaan...ermm..yg buat report ni jenis melayu babi dan melay usial agaknyer...ptuihhh!

Anonymous said...

MARI RAMAI RAMAI MENYERTAI GERAKAN BOIKOT KEDAI CINA DAN HAPUSKAN SEKOLAH JENIS KEBANGSAAN CINA KERANA MENGUJUDKAN SUASANA PERBEZAAN PERKAUMAN.
BUY CHINESE LAST MOVEMENT (BCLM Malaysia)
JOIN FB PAGE
http://www.facebook.com/pages/Buy-Chinese-Last-Movement-BCLM-Malaysia/119764648103235
AYUH SAUDARAKU, BANGKIT!!!
PANGGILLAH RAKAN2MU UTK BERSAMA2 MENYERTAI GERAKAN INI
PENGAJARAN SEWAJARNYA WAJIB DILAKSANAKAN SEKARANG!
TUNJUKKAN SUARA KITA!
-chinese neuker

“PERSEKUTUAN TANAH MELAYU !”
“FEDERATION OF MALAYLAND !”

Anonymous said...

ko nak ber'suara' tak salah. Tapi jgn plak ko yg jd batu api. Kita bukan DAP. DAP mmg tu lah sikap dan asas penubuhannya - Devil's Act Party. Biar PDRM settle. PDRM lebih bagus drpd yg kita sangka (ini juga sbg amaran pd taik-taik DAP yg cuba buat onar).

norm said...

BN VS DAP..PENGUNDI MELAYU UNDI DAP
BN VS PKR..PENGUNDI PAS DAN CINA UNDI PKR
BN VS PAS...PENGUNDI CINA UNDI BN

Anonymous said...

Memang polis tau buat kerja....tak nafi.

Isunya dah berapa banyak tindakan polis ambil .? Tak chukop anggota, recruit lagi . adik beradik aku ramai yang lepasan spm minat jadi polis. Itu yg aku bangga tu..

Anonymous said...

salam, harap dipanjangkan artikel ini. vote for Unity Government UMNO & PAS
http://afterdarkwrites.blogspot.com/2013/05/petisyen-rayuan-kepada-umno.html

terima kasih

Anonymous said...

Ada tak list kedai2 melayu mengikut negeri ke daerah sebagai alternative kita nak membeli barang2 keperluan?

Anonymous said...

esuk lusa ada lagi yang kena tangkap tu......

Anonymous said...

Ada lagi ke keris2 terbang utk cari kaum cina sbg mangsanya mcm peristiwa 13 Mei tu.....

Anonymous said...

usaha yg amat bagus...Org2 melayu jangan lah teragak2 nak support...

Fazillah said...

Yes we must n has to b done soon. Cina bodoh

Anonymous said...

buy chinese last!
buy chinese last!
buy chinese last!
DAPIGS CHAUVINIST PIGSHITTIEST
GET LOST!

Anonymous said...

Melayu yg buat report polis tu agaknya dibayar oleh PR.

Bila PR berkuasa nanti dia pulak dibayar utk kesat kertas kat lubang jubor Dogs And Pigs.

Anonymous said...

Isu nya ialah mengapa cepat sangat papagomo dan jason king di tangkap hanya atas laporan jamilah di kuching tu sedangkan cina-cina yg dikatakan nak di sembelih tu, tak buat pun aduan polis beribu-ribu banyaknya. Apa dah jadi dengan laporan laporan polis sebelum ini yg negitu banyak terhadap pemimpin pembangkang? Yang menghasut utk berkumpul malam esok pun sampai la ni tak ditangkap? Hasutan tetap hasutan. Ini polis tangkap macam terpilih pilih lak. KPN mesti beri penjelasan bukan hanya umumkan bhw papagomo dah di tahan utk siasatan sedang bertimbun laporan polis yg lain tak pulak di ambil tindakan. Ini yg membuatkan kita menyampah pulak dgn polis.KPN tolong jelaskan misalnya laporan polis yg di buat oleh anwar ibrahim yg mengatakan bahawa bukan dia pelaku dlm video china doll tu.

Anonymous said...

tak tau nk kate ape tp di akhir2 sblum pg di tangkap aku tgk blog dia di serang oleh puak kacang merah bertubi2. Aku tgk pg pun dh mendidih2. Takpe bg lah dia rilek kejap. tokey aku pon tak bagi order utk esok, mcm ada sesuatu je nk berlaku esok. di pahamkan tokey aku org pembangkang. jd harap rakyat berhati2.

AKUPEDULIAPA said...

HAHAHAHA NI LAGI SEKOR MELAYU TAK BERTELOR...

DAH MENGELABAH LA TU...

NAMA LU PUN SUDAH NAIK..

DULU YO YO AN JER.. RASA LA TELOR KO KENA JENTIK NANTI...

KUIKUIKUIKUIK.. ANJING ANJING MELAYU UMNO NI MMG MCM GITU BERANI DI BLOG JER..

KAT LUAR JALAN PANDAN LANTAI JE RLA KORANGGG...


ANJING ANJING MMG MCM NI KAN... KHAKKK TUIIII
AMBIK LA UBAT 2-3 ARI NI KO PUN KE DALAM KENA BONTOT SESAMA DGN GOMO HARAM JADAH TU..

SEKARANG MUKA SIAL GOMO TU DAH KOMPEM TAU UTK KES HUSAM NANTI..

LAL.LA.LA.LA.LA.LA.LA.LA.ALA.LA...

Anonymous said...

Chabok2 dia...dia fighter..

Hang tu stakat maki hamon yg hang tau...

Aku Peduli Apa @ APA said...

Siapa lak haramjadah yang duk pakai nama blog aku bagi komen kat sini.Dah takde kerja lah tu duk nak pelaga aku dengan kawan kawan.

Ptuihhh !

MKP hang tolong check sapa mangkuk haramjadah ni...

Matkilau penang said...

Terbaik nanti saya ulas artikel tuan ini....

Matkilau penang said...

Dh dpt detact....rupanya macai x ade teloq.penyokong cina dap serta gunting didalam lipatan.makan dua belah mangkok hayun nie...dedah kat komen x best nanti buat artikel kuarkan gambar sekali baru best...

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive