exponegaraku

Saturday, May 25

TERKINI : HIMPUNAN #BlackOut505 KESIAN ANAK MELAYU ANJINGKAN......



Mereka solat ditempat pejalan kaki. Macai-macai Anwar nie memang kurang ajar. perbuatan sebegini menampakkan ISLAM dihina oleh umatnya sendiri.

Solat adalah ibadah yang paling mulia di sisi agama dan dengan itu sudah tentu dilarang perlaksanaannya di tempat-tempat bernajis atau kotor. 

Umar al-Khattab radiallahu-anhu menerangkan dalam hadith berikut: Rasulullah sallallahu-alaihi-wasallam melarang seseorang mengerjakan solat di tujuh tempat - 

(1) tempat pembuangan sampah, 

(2) tempat penjagaan dan penyembelihan binatang, 

(3) di kawasan perkuburan, 

(4) di tengah jalan, 

(5) di tempat / bilik mandi, 

(6) di tempat pertambatan unta dan 

(7) di atas Ka'abah.

Korang tengok sendiri macai-macai nie sembahyang di laluan pejalan kaki di Amcorp Mall nie. Laluan pejalan kaki ini memang tidak bersih dan mungkin ada najis. Adakah macai-macai ini sengaja mahu memperlekehkan ISLAM. Fikirkan?



Kanak-kanak dibawa oleh ibubapa ianya menyalahi undang-undang perhimpunan Aman 2012.


OKU pun ada, malam nie jika terjadi apa yang tidak diingini macam mana nak lari...Salah siapa? 

Berikut adalah Undang-Undang Malaysia Akta 736 Akta Perhimpunan Aman 2012.



Jika malam ini Polis akan bertindak dan bakal mendakwa mereka yang melanggar akta perhimpunan aman 2012.

LINK UNTUK AKTA TERSEBUT..KLIK 


14 comments:

Anonymous said...

bawak anak jadi perisai...TAKTIK BASI...supaya polis tak ambil tindakan...

nanti boleh buat heboh canang satu dunia..polis Malaysia zalim kejam...negara paling zalim didunia sampai boleh usung anak....

elokla tu didik anak..kecik kecik tengok emak ayah berontak melawan..besor nanti boleh jadik penyangak....

Anonymous said...

black out kat mane? dah perhimpunan ni sendiri pun dah mempromosikan fitnah dgn cerita fantasi black out.

Anonymous said...

ISLAM hnya pd nama.tu pasl dh x tau hukum.asl bole saja..yg mana2 mak bapak bwk anak2,dharpPOLIS kene amik tindakan pd makbapaknye!

Anonymous said...

OTAK RAKYAT TELAH DIBLACKOUTKAN OLEH PR=PENIPU RAKYAT

Awang Harun said...

Salam....kamu yang bodoh, di mana sahaja boleh solat asal tempat tu tak ada najis...kotor tak semestinya najis...tetapi kalu najis itu wajib kotorlah. Kamu yang tak solat lebih najis dari tempat yang ada najis. BODOH....

Anonymous said...

Satu masa dulu pas tak suka perhimpunan begini. Katanya himpunan lelaki dan perempuan berasak asak berdosa.
Tapi la ni tak lagi. Mungkin inilah hasil dari didikan islam pas. Tak haram lagi kot.

Anonymous said...

Besor nanti jadi samseng kpd ibu bapa sendiri.

Anonymous said...

Gempar2 - peniaga cina pertama complex pukul org melayu
http://kerisputera.blogspot.com/2013/05/peniaga-cina-pukul-orang-melayu-cina.html

Anonymous said...

Gempar2 - peniaga cina dap pukul orang melayu di pertama complex :

http://kerisputera.blogspot.com/2013/05/peniaga-cina-pukul-orang-melayu-cina.html

Anonymous said...

apabila Al-Quran dan Hadith bukan lagi rujukan panduan hidup ( hukum -hakam ).....

Inilah contoh Umat Islam yang Menghina agamanya sendiri....

Anonymous said...

Pasti bila besar nanti...mereka akan berani menentang Ibu-Bapa mereka sendiri.....Itulah kebebasan yang Ibu-BAPAnya tuntut pada hari ini....

noura aunii said...

ko xyah nk risau psal oku tu sbab kteorg org pr yg take care one another bkan mcm macai2 be end kwn kantoi tggalkan je.. klu dah xb'pikir guna otak be end lah nmenye tu...

Anonymous said...

Dulu bangsa asing kata melayu bodoh sekarang melayu sendiri kata melayu bodoh, adakah dia tu pandai sangat ke atau lagi bodoh?

Rahmat Alim said...

Kat mana perjuangan PAS sekarang, hanya nak menjatuhkan UMNO!!!! Dengan cara ini? Ramai dikalangan umat Islam dan akar umbi tak setuju. Dulu pergaulan lelaki/perempuan diasingkan, jom heboh, karnival dikutuk kerana tiada batas pergaulan, sekarang apa dah jadi, dengan bukan Islam pun ok, amoi pakai skirt pendek, apek pakai seluar pendek ok, PAS berkebajikan, belanja mata.
Tinggalkan Pakatan Haram tu, dia cuma nak pakat, kongsi maaflah, PAS ada berapa kerusi je!

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive