Rapid

Friday, April 19

KENAPA NIK AZIZ BERIYA NAK TONGKAT LANGIT......MANUSIA TAK SEDAQ DIRI.....


Sekarang terjawablah sudah apa yang tersirat di sebalik kenyataan Menteri Besar Kelantan, Nik Aziz Nik Mat yang sebelum ini beberapa kali menyatakan kesungguhannya untuk bertanding pilihan raya sehingga akhir hayatnya.

Ia tidak hanya berlegar pada sifat kemaruk Nik Aziz pada kuasa dunia seakan mahu bertongkat langit sampai mati, sebaliknya mempunyai maksud lain juga melibatkan kepentingan darah dagingnya sendiri.

Apa lagi kalau bukan untuk memastikan anak lelaki kesayangannya, Nik Abduh yang juga Timbalan Ketua Dewan Pemuda Pas Pusat benar-benar terjamin kedudukan dan tempat selamat untuknya sebagai calon rasmi PAS dalam PRU-13.

Bagi Nik Aziz legasinya perlu diteruskan untuk itu walau dalam keadaan sakit dan sering jatuh pitam keletihan hatta nyawa di hujung kerongkong pun akan digagahkan jua bertanding dalam PRU-13. 

Tanpa pengaruh Nik Aziz sukar untuk Nik Abduh mendapat tempat dalam parti apatah lagi diangkat mewakili PAS dalam PRU-13, tapi memandangkan batang tubuh Nik Aziz masih menguasai PAS maka mudahlah mencipta ruang untuknya melakar masa depan politik.

Mengikut pengumuman rasmi PAS, Nik Abduh akan diletakkan di Parlimen Pasir Mas meskipun sebelum ini anak MB Kelantan itu sudah disahkan tempatnya di Parlimen Rantau Panjang, sebuah kawasan selamat kerana ia merupakan kubu kuat PAS.

Kawasan Parlimen lain termasuk Pasir Mas langsung ditolaknya mentah-mentah malah kurang disenangi Nik Aziz sendiri kerana tahu ia berisiko tinggi dalam keadaan semarak Gelombang Merah sedang menghakis pengaruh PAS tika ini. 

Tapi senario berubah dan tak semena-mena timbul semula kejantanan Nik Abduh untuk beradu nasib di Pasir Mas setelah wujud kemungkinan pertarungan tiga penjuru di situ melibatkan calon BN, Che Johan Che Pa dan calon Bebas, Ibrahim Ali.

Berbunga riang hati Nik Abduh sama seperti ayahandanya, Nik Aziz yang kelegaan kerana menjangkakan kerusi Pasir Mas hampir pasti milik putera politiknya. Jangan terkejut, selepas ini kempen PAS akan banyak tertumpu di Pasir Mas demi memastikan kemenangan Nik Abduh.

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive