Rapid

Thursday, April 25

NAZRI AZIZ PULAK MENJADI SASARAN TOMAHAN.........


Ini adalah kempen yang telah digunakkan DAP untuk menjatuhkan pemimpin UMNO. Jika pemimpin DAP dihina sebegini rupa sudah tentu meroyan dan nak saman. Tetapi DAP ini umpama "menepuk air didalam Dulang, Air terpercik kemuka sendiri" 


Ceramah anjuran DAP di Kampung Sungai Gelugor di sini malam tadi terpaksa dihentikan berikutan tiada permit yang sah.

Ceramah yang bermula pukul 9 malam itu hanya berjalan kira-kira setengah jam sebelum diarahkan oleh polis supaya memberhentikannya.

Antara pemimpin DAP yang hadir ialah Pengerusi DAP, Karpal Singh; Zairil Khir Johari, R.S.N Rayer dan Jagdeep Singh Deo.
Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, terdapat beberapa ceramah parti politik yang diadakan tanpa permohonan permit dan ia merupakan kesalahan mengikut Seksyen 24B (3) Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954.  
Beliau berkata, polis juga sudah memudahkan kaedah permohonan permit dengan membolehkan ia dipohon secara dalam talian sebelum dikemukakan kepada Ketua Polis Daerah untuk diproses.  
"Permohonan itu bertujuan agar pihak PDRM dapat mengaturkan kaedah sesuai untuk mengelakkan pertembungan ceramah di antara dua atau tiga pihak di tempat ceramah sama yang mungkin menjejaskan ketenteraman awam," katanya.


DAP memang mahu mencari salah PDRM. Yang MKP pelik yang hadir adalah peguam handalan takkan mereka tak paham arahan undang-undang. Memang dasar nak mencari pasal. 


Video ini menunjukkan betapa kurang ajarnya penyokong DAP  "Polis Anjing"


1 comment:

Smother Affis said...

kumpulan pembangkang ni tak reti basa ker?

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive