Rapid

Monday, April 15

MAT SABU PULAK HINA ANGGOTA POLIS @PDRMsia


Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu terus memperlekehkan pasukan keselamatan apabila mendakwa lagu patriotik yang sering berkumandang sebagai menghargai jasa mereka mempertahankan negara, sekadar bertujuan menghiburkan anggota keselamatan. 
"Nak hiburkan hati polis dan tentera, mainkan lagu patriotik berulang kali," katanya ketika menyampaikan ceramah di Kampung Tedong di sini semalam.
Beliau juga terus menuduh insiden anggota pasukan keselamatan negara yang terbunuh ketika bertempur dengan pengganas di Lahad Datu, sebagai permainan politik Barisan Nasional (BN) dan Umno.

Mohamad yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu, turut mempertikaikan tindakan Jabatan Imigresen Sabah yang tidak membenarkan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat Tian Chua, memasuki Sabah.

Sebaliknya, Mat Sabu mendakwa jabatan itu membenarkan individu dan kumpulan bersenjata masuk ke negeri berkenaan.

Mat Sabu sebelum ini pernah mencetuskan kontroversi apabila mengangkat Ahmad Indera atau Mat Indera, yang menyertai anggota Parti Komunis Malaya menyerang Balai Polis Bukit Kepong, sebagai hero dan pejuang kemerdekaan.

1 comment:

Anonymous said...

Mat Sabu ni Kalau masuk raja lawak mega confirm kena tendang peringkat saringan sebab lawak2 nya tidak disertakan dengan akal , tetapi menggunakan akal di kepala Kecik nya saja.
Ini lah badi akibat tidak basuh selepas aksi burit mah sedap.

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive