Rapid

Monday, April 29

PERGADUHAN TERCETUS DI GURNEY DRIVE....DAP UPAH MAT REMPIT....?


Semalam berlakunya pergaduhan diantara penyokong Parti DAP dan Barisan Nasional. Kejadian berlakunya pada jam 4pagi di Persiaran Gurney Drive. Boleh dikatakan agak ramai jugak yang terlibat akan tetapi malangnya pergaduhan itu tercetus diantara Mat Rempit yang berbeza fahaman politik akan tetapi menganut agama yang sama iatu Islam. 

Sumber MKP memberitahu Mamat Rempit ini diberi sebanyak rm300 bagi sebuah motorsikal dengan seorang pembonceng. Tugas mereka senang berarak disekitar Pulau Tikus termasuk persiaran Gurney sambil memegang bendera DAP. Jika terjumpa jentera Barisan Nasional yang memasang bendera Barisan Nasional cuba menetuskan ketegangan dengan berhenti sambil memperkuatkan bunyi motosikal sehinggakan menimbulkan rasa takut dikalangan Jentera Barisan Nasional.

Rata-rata Jentera Barisan Nasional adalah anak jati di Kampung Bagan Jermal ini tidak takut dan gentar  dengan ugutan mamat rempit yang dibeli oleh DAP maka tercetuslah pergaduhan.


Tapi MKP ucapkan tahniah jugak pada semangat anak muda yang enggan dikenali ini. Mereka bertekad akan berkerja dengan sepenuh hati. Jika pembaca lalu di bulatan Persiaran Gurney mungkin agak terkejut dengan cara anak muda ini memasang bendera serta bahan kempen, Agak kreatif dan tersusun dan menarik dipandang mata.


Namun MKP agak kecewa dengan keselamatan anak muda ini kerana nyawanya mungkin terancam. Bukan meminta kejadian buruk berlaku akan tetapi malang tidak berbau. Dari apa yang diceritakan pada MKP Mat Rempit belaan DAP ini membawa senjata bila meronda.. Harap pihak berkuasa memantau.......No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive