exponegaraku

Friday, July 27

KANTOI!!!! AMENOWORLD HINA PERODUA MYVY?


Itu Passo la bengong!..untuk info,,Perodua bawah anak syarikat Daihatsu motors..dan Daihatsu motor plak pegang 45% share Toyota motor dan Daihatsu sendiri anak syarikat Toyota paling berjaya sejak 60 tahun yang lalu,, Jadi memang lumrah apabila product Toyota di pasarkan diseluruh dunia.. untuk malaysia, model myvi= myvi , asalnya dari Daihatsu Boon dan dikeluarkan sama serentak oleh Toyota yg menghasilkan Toyota Passo.. 

Gambar kereta Toyota Passo.

Tengok sendiri kat situ tertera nama apa Amenoworld ka?



Dekat eropah pulak di panggil sirion.. sirion sports, boon x4, passo.. yang myvi baru generasi kedua diambil dari Passo Hana,, alza pulak daripada Daihatsu Luminas @ toyota Passo Sette,,, kenari pulak dari daihatsu MOVE, kancil lama dr Mira L2,L5, viva dr mira avy, kelisa dr Mira Coure Licca/L7, kembara plak dari daihatsu Terios@ toyota Cammi, Nautica plak drpd Toyota rush (sama shj)@ daihatsu Terios 2nd generation,,Van rusa plak daripada daihatsu Hijet!!,, kat israel sana toyota passo racy, daihatsu boon,,besepah.. apela amenoworld ni.. tak kaji dulu serkap jarang..Kan dah kantoi....

myvi tu adalah toyota passo/daihatsu boon rebranding utk malaysia market under perodua.. perodua tak pernah design kereta.. harap maklum

MKP Ayat Sempoi ;Lama jugak nak balas dendam supaya Amenoworld kantoi terbalas jua akhirnya.....

4 comments:

Anonymous said...

Apa nak buat, otak kecik

Anonymous said...

Aqu bru balik terawih..nk kata lbih2 satgi berdosa lbih pulak di bln Ramadhan ni tapi klu tak tegur makin menjadi pulak tahap bengong mangkuk hayun PKR ni..hang kaji selidik la dulu mangkok ooiii sebelum nk upload cerita pun..jangan nak dok main serkap jarang aje..myvi tu juai kat negara Asean pun dah ckup untungnya tak payah nk dok juai kat Israel pun..bengong tahap gaban betoiii...

Anonymous said...

Start dari anak sampai ke bapak kaki fitnah tula banyak sangat baca haprakkah.

yazid said...

kot ye pn nk post kt sendiri pnya blog, letak la link sekali, anda sedang membuat fitnah!

link asl: http://amenoworld.blogspot.com/2012/07/perodua-di-israel.html

cuba baca description amenoworld tu betoi2, di bawah gambo tu adalah caption yang dia ambk dari sebuah group (sumber di sini: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2382805144888&set=a.1013369509853.1922.1693525944&type=3)

then dia siap tuleh ulasan (nampak sgt baca tak abeh!)

ni ulasan amenoworld:

Sama seperti kita gunakan facebook, seperti itu juga lah kita harus berbangga jika ada orang israel sanggup keluarkan duit mereka untuk beli kereta kita. Jika kita ikut susur galur yang betul, duit2 itu kemudiannya akan kembali kepada palestine melalui sumbangan2 dan derma daripada team perodua dan kakitangan mereka.

Tapi sebenarnya banyak jek kereta2 di dunia neh seakan2 sama. So susah nak cakap hanya berdasarkan kepada satu gambar yang kabur dan jarak jauh macam neh. Tak pasti samada ia memang myvi ataupun sebaliknya.Tapi kalau sungguh pun myvi maka bagus juga. Berkembang juga kereta ciptaan malaysia even di israel sekalipun.

kah kah kah

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive