Rapid

Tuesday, July 10

VIDEO : Amukkan Samurai Rupanya Blogger PAS?


Berdasarkan kenyataan pihak berkuasa pejuang yang mendakwa beliau adalah iman mahadi ialah Khalil Afandi Hamid berusia 47 tahun. Namun selepas dicari ada sedikit perbezaan di mana ada tambahan 'A.Hamid' pada tulisan di blog beliau. Wallahu A'lam.

Didapati beliau menggunakan nama samaran ariff afandi bin khalil afandi hamid dan sejak Mac 2011 beliau sudah mahu melawan kerajaan dengan cara sendiri atas dasar Kerajaan dikatakan zalim.


Lihat persamaan parut di bahagian bahu dan juga sedikit kesan luka di perut antara kedua gambar ini

Gambar pertama sewaktu muda di atas adalah gambar profile beliau yang ditemui di sebuah blog tanpa posting bertajuk http://gilaapamanusia.blogspot.com/


Berdasarkan gambar penyerang siang tadi anda boleh kenal pasti wajah tidak berubah dan mungkin gambar ini ketika beliau muda. Turut ditemui ialah akaun FB beliau di sini http://www.facebook.com/khalil.afandi.1

Dipercayai beliau mula menulis blog pertama bermula September 2010.

Di blog satu lagi ditulis Mei 2012. Dengan lokasi keduanya ditulis Seri Kembangan Selangor.

No hp beliau ialah 01116342016 manakala no IC ialah : 650724106631

Di ruang 'about me' beliau menulis :

Hidup ini bukan untuk diANJINGkan bagai Polis Diraja M'sia dan Tentera

Ternyata si penyerang mempunyai jiwa yang bencikan anggota keselamatan. Selain itu Mufti Perak dan Mufti Johor juga digelar 'pengampu sultan'

Beliau dipercayai kahwin 11 tahun yang lalu dan berasal dari Taman Medan berdasarkan tempat mengundi yang ditemui di dalam rekod SPR. Adakah beliau berasal dari Taman Medan tempat lubuk PAS sejak dahulu hingga sekarang ?

Jika berdsarkan kisah Zulkifli Nordin diserang seperti artikel AIDC di sini http://www.anwaraidc.com/?p=25395 memang jelas situ adalah lubuk tegar penyokong PAS. Dan tempat ramai 'samseng' yang pernah mencetuskan pergaduhan antara kaum akibat selisih faham ketika kenduri kahwin antara kaum Melayu dan India.


Antara yang ditulis beliau bersandarkan nama gelaran 'ariff afandi bin khalil afandi' :2 comments:

Anonymous said...

nak test power kononnya, kantoi juga.

http://www.nst.com.my/latest/man-brandishing-samurai-sword-shot-dead-1.104961?localLinksEnabled=false

Putrajaya police chief ACP Abdul Razak Abdul Majid said unemployed Khalil Afandi Hamid, 47, died on the way to the Hospital Putrajaya.

He said that in the 2.30pm incident, Khalil Afandi and the 28-year-old woman -- a former student of the International Islamic University Malaysia -- tried to enter the guardhouse but were prevented by an auxillary policeman.

Anonymous said...

Betul ke pengikut pembangkang? Cepat betul buat fitnah

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive