Rapid

Tuesday, December 11

ADUN CUN DAP PENIPU?


ADUN DAP, Jenice Lee hari ini didakwa menipu bekas ahli DAP berjumlah RM13,500 atas kegagalan menjelaskan bayaran 18 buku tiket konsert anjuran Persatuan Hainan Selangor dan Wilayah Persekutuan (Thean Hou Temple) pada 11 Februari lalu.


Tan Kim Swee berkata tiket tersebut diserahkan kepada Jenice atas kepercayaan pejabat ADUN DAP itu akan membayarnya semula namun tidak diendahkan.

Menurut beliau, Jenice sebaliknya memberi alasan bahawa tiket konsert itu diberikan secara percuma.

“Saya sudah pergi ke pejabat dia sudah tiga kali saya jumpa dia punya sekretari. Dia (Jenice) cakap tak payah bayar.“Jadi saya mahu balik wang saya, saya rasa tertipu dengan dia (Jenice Lee),” katanya.

Tan berkata tindakan ADUN Teratai itu menyebabkan beliau terpaksa meminjam duit sebanyak RM13,500 untuk membayar hutang kepada pihak lain.

Justeru satu laporan polis telah dibuat pada 25 September lalu terhadap Jenice.

“Saya sudah buat satu laporan polis, biar orang tahu (Jenice) ni macam mana orangnya sebenarnya, laporan polis tersebut bertarikh 25 September lalu,” katanya.


No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive