Rapid

Friday, December 14

BILA ANJING BELAAN DAP BERSUARA MAHU SUARA MELAYU....


Setelah diangkat menjadi anjing pada Tokong Crocky Erogan DAP kini Presiden Kongres Melayu Pulau Pinang Rahmad Isahak pandai pulak bersuara mahu ada diantara Melayu menjadi AJK pusat/ Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP pada Kongres Kebangsaan DAP ke-16 di Pulau Pinang hujung minggu ini.


Didalam kenyataan mengkok hanyun nie  menemplak Tunku Aziz menyatakan DAP memerlukan ramai pemimpin Melayu dalam CEC, tetapi bukannya seperti Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim yang dilantik menganggotai CEC sebagai timbalan presiden, namun meninggalkan parti tersebut.

"Kami tidak mahu Melayu yang tidak melaksanakan apa-apa unutuk Melayu seperti Tunku Abdul Aziz, yang tidak memberikan apa-apa sumbangan kepada komuniti Melayu selepas dilantik menyertai CEC," katanya

Perghhh...ayat mangkok nie tak boleh belah langsung jika hendak dibandingkan Tunku Aziz dengan Mangkok Hayun Rahmad Ishak nie bagaikan langit dengan bumi der...Agak-agaklah nak buat kenyataan berani mati nie....

Mangkok Hanyun nie kena ingat yang bawak masuk Tokong Crocky Erogan LGE dari Melaka Ke Pulau Pinang adalah Tunku Aziz der...Dan tanpa bantuan dari Tunku Aziz ,MKP pecaya LGE takkan menjadi Ketua Menteri Paling Malang didalam Sejarah Pulau Pinang..

Sudah pasti hujung minggu nie kebanyakkan ahli politik akan memberikan tumpuan pada Kongres Kebangsaan DAP akan menyaksikan 68 calon bertanding untuk merebut 20 jawatan Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC), dengan beberapa daripada mereka mempunyai pertalian keluarga.

Antara calon berkenaan ialah orang kuat parti iaitu Pengerusi Kebangsaan parti Karpal Singh, dua anak lelakinya Gobind Singh Deo yang juga Anggota Parlimen (MP) Puchong dan Jagdeep Singh Deo, Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Datuk Keramat.

Tidak ketinggalan ialah Setiausaha Agung parti dan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng bersama-sama bapanya yang merupakan veteran DAP dan MP Ipoh Timur Lim Kit Siang.

Turut tidak melepaskan peluang untuk merebut jawatan berkenaan ialah Pengerusi DAP Perak Ngeh Koo Ham yang juga MP Beruas dan sepupunya Nga Kor Ming, yang merupakan Setiausaha DAP Perak. Nga juga adalah MP Taiping dan MP Adun Pantai Remis.

Pemilihan parti itu turut melibatkan beberapa ahli Melayu. Antara mereka ialah Naib Pengerusi DAP Johor Ahmad Ton, Senator Ariffin S.M. Omar, Timbalan Pengerusi DAP Pahang Tengku Zulpuri Shah Raja Puji, anggota Jawatankuasa DAP Pulau Pinang Zulkifli Mohd Noor, Roseli Abdul Ghani yang akan diletakkan sebagai calon di Negeri Sembilan pada pilihan raya umum ke-13, Pengerusi DAP Cawangan Desa Manjung Solaiman Op Syed Ibrahim dan Harun Ahmad.

Setiausaha Penganjur DAP Kebangsaan Teresa Kok berkata tiada calon dibenarkan menarik diri daripada bertanding.


MKP Ayat Sempoi : Baru nak bersuara sudah terlambat Bro.....


No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive