Rapid

Monday, December 24

PEMIMPIN DAP PERAK BAKAL DIPECAT KERANA MENJADI LIABILITI....Dua pemimpin DAP bakal dikenakan tindakan disiplin apabila didakwa melanggar prinsip parti dengan bersetuju menerima anugerah 'Datuk' ketika tempoh perkhidmatan dalam parti.

Pemimpin tersebut adalah Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham, dan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor, Datuk Teng Chang Khim.

Pengerusi DAP Karpal Singh berkata, mengikut prinsip yang dipersetujui oleh ahli-ahli parti sejak tahun 90-an, ahli-ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dan ahli parlimen tidak dibenarkan menerima sebarang anugerah 'Datuk" daripada mana-mana pemerintah negeri.

"Mulai sekarang, parti itu akan mengambil tindakan terhadap ahli-ahli yang tidak mengikut peraturan ini," katanya, sambil menambah bahawa bentuk hukuman akan diputuskan oleh lembaga disiplin parti itu selepas suatu pendengaran.

Ngeh telah dianugerahkan gelaran pada tahun 2008 manakala Teng menerima gelaran Datuk dari Sultan Selangor pada tahun 2010.

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive