Rapid

Monday, December 31

PAS MEMANG BANGSAT DIMATA DAP,NGEH PULAK HINA ISLAM......?


Satu lagi cabaran buat umat Islam dinegara ini.Kenapa DAPig sengaja mahu mencabar kesabaran umat Islam?Adakah motif mereka untuk mengalih isu.PAS sudah pastinya akan berdiam membisu seribu bahasa takut nanti abang besar DAP berdehem sudah pasti kepiah putih jatuh ketanah.Itulah Bangsatnya PAS dimata DAP...Selain daripada kenyataan Lim Guan Eng, Pengerusi DAP Perak, Ngeh Koo Ham dikatakan semakin melampau dan langsung tidak menghormati sensitiviti umat Islam disebabkan tindakannya menyamakan al-Quran dengan Bible berhubung penggunaan kalimah Allah.

Pengerusi Jawatankuasa Kerja Himpunan Ulama Muda Malaysia (Ilmu), Fathul Bari Mat Jahya berkata, tindakan Koo Ham itu juga sengaja mahu mencabar maruah dan kesabaran umat Islam di negara ini di samping menyokong prinsip pluralisme.

Apa yang dia (Koo Ham) faham tentang Islam dan al-Quran? Bagaimana dia boleh menyamakan al-Quran dengan Bible sedangkan dia sendiri tidak mendalami mahupun mengamalkan bacaan al-Quran dalam kehidupan sehariannya," katanya

Yang lebih memalukan ialah kenyataan Ngeh Koo Ham yang mengatakan bahawa parti PAS telah bersetuju kalimah 'Allah' boleh digunakan oleh agama lain! Anda rujuk twitter di atas.

Jika parti PAS bersetuju, apakah kita masih mahu mempercayai kenyataan kepimpinan PAS yang dilihat bercanggah dengan twitter Ngeh Koo Ham?

SUMBER MIM


No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive