RAPID

Sunday, December 23

GEMPAR : 1JUTA ANAK MUDA BELUM DAFTAR BR1M....

MKP terbaca satu laporan yang dikeluarkan oleh Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah, menggesa mereka yang belum mendaftar termasuk ketua isi rumah yang tercicir daripada senarai penerima BR1M lalu, supaya segera mengemukakan permohonan sebelum 31 Disember ini.

Hanya tinggal 8 hari saja tinggal untuk mendaftar.Apa korang tunggu lagi takkan nak bagi kat korang duit tak mau....Bukan susah pun nak daftar pun...cara online pun boleh der...MKP bagi link nie korang bolehlah daftar online KLIK 

MKP pecaya ramai yang tak tahu boleh daftar online nie...Kalau Facebook atau media sosial lain  korang boleh update status takkan benda senang macam nie susah lagi...ayuh anak muda jangan buang masa nanti korang jugak yang melepas....

DS Ahmad Husni berkata, sehingga kini seramai 1.6 juta individu bujang yang layak menerima BR1M sudah mendaftar untuk program berkenaan daripada 2.7 juta individu bujang yang dikenal pasti layak.

Pada masa sama, katanya, seramai 720,179 ketua isi rumah yang layak tetapi tercicir pada program BR1M 1.0 lalu sudah mengemukakan permohonan.

Beliau berkata, daripada bilangan itu, sebanyak 1.3 juta individu atau 54 peratus membuat permohonan secara manual, manakala 1.1 juta pendaftaran atau 46 peratus dilakukan secara atas talian.

MKP Ayat Sempoi : Tolong sebarkan pada yang belum mendaftar...

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive