RAPID

Wednesday, January 25

Guan Eng Malukan Diri Sendiri?


Lim Guan Eng malukan dirinya sendiri dengan membuat kenyataan yang agak keterlaluan,sikap inilah yang selalu menjadi tembakkan tepat blogger kepadanya.Bekas akauntan yang pandai pusing ternyata memakan dirinya.Itu baru sikit pendedahan yang telah dibuat,Memang inilah sikap muka tak tau malu Ketua Menteri Paling Malang Dalam Sejarah Pulau Pinang,Guan Eng Menyatakan Pulau Pinang berjaya melangsaikan hutang kerajaaan Negeri sebannyak 630juta padahal semuanya hutang tersebut ditolak kepada kerajaan Pusat.Pandai menipu itulah slogan DAP patut digunakan kepada Guan Eng.

Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng disarankan agar tidak memalukan dirinya sendiri lantara menyebarkan dakwaan menyatakan kononnya beliau telah berjaya melangsaikan hutang Kerajaan Negeri itu sebanyak RM630 juta kepada Kerajaan Persekutuan baru-baru ini. 
Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Donald Lim berkata, Guan Eng sebenarnya tidak pun membayar hutang tersebut sebagaimana yang digembar-gemburkan sebelum ini dan menjelaskan bahawa hutang tersebut hanya dialihkan kembali kepada Kerajaan Pusat. 
Menurutnya lagi, hutang sebanyak RM630 juta itu telah diambil alih Kerajaan Pusat ekoran satu perjanjian berhubung penyusunan semula sistem bekalan air di negeri itu yang dibuat sebelum Pakatan Rakyat mengambil alih pentadbiran negeri Pulau Pinang pada Mac 2008.
Penyusunan semula itu menetapkan kerajaan negeri perlu membayar faedah sewaan bekalan air sebanyak RM14.6  juta setahun bagi tempoh 45 tahun.
Donald berkata, kenyataan Guan Eng tersebut jelas mengelirukan dengan mendabik dada kepada rakyat kononnya pentadbirannya yang cekap telah melangsaikan sebanyak 95 peratus hutang kerajaan negeri itu.
“Guan Eng sebenarnya tidak mampu menjana pendapatan sebegitu tinggi untuk membayar hutang yang besar dalam tempoh yang singkat,” kata Donald yang dipetik dari akhbar online TheStar hari ini.
Selain itu, Donald menyifatkan kenyataan Guan Eng itu sebagai taktik politik murahan untuk memancing undi rakyat.
Blogger terkenal, Outsyed the box, turut membidas kekeliruan yang sengaja ditimbulkan Guan Eng itu di blog miliknya dengan menyifatkan sebagai ‘helah murahan’.“Sudahlah Guan Eng. Sangat memalukan untuk mengelirukan orang ramai macam ini. Ini adalah satu helah murahan,” katanya yang petik dari blog miliknya di sini hari ini.

Kenyataan Ketua Audit Negara sahkan Rafizi/Mak Lampir penipu dalam isu NFCKetua Audit Negara, berkata walaupun ada disebut dalam laporan audit, terdapat kelemahan dalam beberapa aspek pelaksanaan projek Perbadanan Fidlot Kebangsaan (NFC), laporan audit negara 2010 lalu tidak pernah melabelkan projek berkenaan sebagai huru-hara.

Tan Sri Ambrin berkata, dari sudut perspektif audit, wujud beberapa kelemahan dari segi pelaksanaan projek terbabit dan jika tidak sudah pastinya kerajaan, pada 2009 lalu menangguhkan pelaksaan berkenaan sehingga satu kajian keupayaan  projek terbabit dilakukan.

Menurutnya lagi Jabatan Audit Negara telah meneliti dan memantau pelaksanaan projek NFC sejak perbadanan itu ditubuhkan 2006 lalu.

"Dalam laporan Ketua Audit Negara 2010, tiada langsung perkataan 'dalam huru hara'. 'kelamkabut' atau 'salahguna' digunakan. Perkataan-perkataan tesebut digunakan oleh pihak-pihak lain dan jabatan audit tidak sepatutnya dipertanggungjawabkan.

Pendirian jabatan adalah bahawa jika wujud sebarang unsur-unsur penyalahgunaan dalam pelaksanaan projek terbabit, ia terpulang kepada bidang kuasa pihak berkuasa seperti Polis atau Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menyiasat," katanya hari ini.

Ambrin  berkata, audit berkenaa adalah untuk menilai samada projek NFC dirancang dengan teliti, samada pelaksanaannya juga dilakukan dengan telus sertai mencapai sasaran objektifnya.

Beliau menambah, audit yang dijalankan adalah terhadap projek terbabit dan tidak pernah terhadap syarikat tersebut.

Menurutnya lagi, audit tersebut membabitkan kajiselidik terhadap maklumat yang diperolehi daripada pelbagai agensi kerajaan sepert Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani dan Kementerian Kewangan.

Beliau berkata, pegawai dari NFC juga menyediakan maklumat kepada jabatan audit semasa menagadalan lawatan ke tapak projek Mac tahun lalu.

"Analisis audit menunjukkan objektif projek puusat fidlot negara tidak mencapai sasarannya berikuutan beberapa faktor seperi yang dijelaskan dalam laporan Ketua Audit Negara 2010," tambah beliau lagi.

Antaranya, katanya lagi adalah sasaran pengeluaran pusat terbabit, yang menurut perjanjian yang ditandatangani opada Mac 2010 lalu adalah untuk membekalkan 38 ribu ternakan lembu.

Namun, tambah  beliau, sasarantersebut tidak tercapai kerana program pembangunan usahawan membabitkan 130 ladang satelit usahawan masih belum dilaksanakan lagi.

“Jabatan Audit ingin menekankan bahawa pelaksanaan audit terhadap projek NFC dijalankan dengan profesional dan bebas tanpa sebarang prehudis kepada mana-mana pihak, oleh itu kenyataan yang mempersoalkan integriti dan krdeibiliti jabatan ini adalah dikesali," katanya lagi.

Wartawan Austarlia Gay Rupanya?!!!,Keghairahan sesetengah pihak dalam Pakatan Rakyat mensensasikan isu berkaitan perbelanjaan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor yang disiarkan dalam akhbar-akhbar Australia.Mana tidaknya, ketika rakyat masih ‘segar’ dengan pembohongan akhbar The West Australia berhubung perbelanjaan Rosmah dan anaknya perempuannya di Australia semasa berlangsungnya persidangan Ketua-Ketua Kerajaan Komanwel (CHOGM) tahun lepas, pendekatan sama cuba digunakan dalam hal pendedahan oleh akhbar Sydney Morning Herald mengenai perbelanjaan boros Rosmah semasa bercuti di negara tersebut.


Kolumnis Sydney Morning Herald, Andrew Hornery yang menulis mengenai perbelanjaan boros Rosmah tersebut adalah seorang wartawan yang tidak punya kredebiliti.  Andrew diketahui mempunyai kolum gosip sendiri dan dengan itu gemar menulis berita berdasarkan gosip semata-mata.Tidak setakat itu, Andrew pernah dinamakan sebagai Australia Worst Journalist pada 2009 kerana antaranya, beberapa kali menyiarkan berita yang mempunyai kesalahan fakta serta gagal menjelaskan fakta yang disiarkan dengan tepat. 


Rosmah Boros Jangan Ghairah Dengan Akhbar Australia2


Andrew dikenali dikalangan wartawan Australia sebagai seorang yang mengaku secara terbuka hidup dengan amalan gay dan transeksual (openly gay and trannssexual).Ego Pemimpin Pakatan Rakyat Kian Terserlah.


 
Memang sukar untuk pihak yang berkuasa membuat permohonan maaf secara terbuka. Selagi kuasa di tangan, soal ego sering membelit seseorang pemimpin daripada mengakui kesalahan apabila ia membuat kesilapan. Apatah lagi, jika pemimpin berkenaan memang yakin ia berada di pihak yang benar.

Bahana kuasa ini bukan sahaja menghantui pemimpin sekular yang sering dirasuk ideologi Machiavelli di mana dalam tindakan atau keputusan mereka sering berpedoman ‘matlamat menghalalkan cara”; penyakit ini juga kerap menindih pemikiran waras pemimpin Islam.

Lazimnya pihak berkuasa akan beralasan setiap tindakannya adalah bersandar pada pertimbangan “kepentingan umum”. Lantas bagi mempamerkan ketegasan kepemimpinannya, pihak ini tidak mahu berganjak daripada keputusannya. Pemimpin begini akan menggunakan setiap peruntukan undang-undang menghalalkan tindakannnya.

“Penyakit” atau mungkin kelemahan ini boleh menghinggapi mana-mana pemimpin walaupun diasuh dengan tarbiyah Islam. Apabila kuasa sudah di tangan, amat payah untuk tidak menggunakan bidang kuasa yang ada untuk menghuraikan pertikaian pendapat dengan khalayak umum, khususnya orang muda.

Dilema ini kini menghantui Pakatan Rakyat. Dalam menuju akhir penggal pemerintahan mereka di Pulau Pinang, Selangor, Kelantan dan Kedah, makin kerap terdengar pertikaian fahaman mengenai bila dan bagaimana kuasa berkerajaan harus digunakan.

Di Selangor, yang sering ditimbulkan ialah soal prestasi kerajaan negeri umumnya. Terbaharu ialah soal cara kerajaan Tan Sri Khalid Ibrahim mengendalikan isu pungutan buangan sisa pepejal. Kerajaan beliau memutuskan untuk mengganti Syarikat Alam Flora sebagai pengurus perkhidmatan berkenaan.

Bagaimanapun apabila keputusan itu dilaksanakan, mutu perkhidmatan semakin merosot. Khalid mendakwa ada usaha khianat dilakukan oleh musuh politik Pakatan Rakyat.
 
Walhal yang menjadi isu bagi kontraktor yang baru mengambil alih ialah pihak kerajaan hanya menawarkan kontrak perkhidmatan untuk tempoh dua bulan sahaja. Ini tidak berbaloi dengan nilai pelaburan yang perlu mereka tanam bagi mengendalikan perkhidmatan itu.

Bukan sahaja beliau enggan berganjak dari tawaran 60 hari kepada kontraktor yang mengambil alih perkhidmatan itu malah tidak pula mengambil inisiatif memohon maaf kepada rakyat Selangor kerana kemerosotan perkhidmatan yang banyak meninggalkan kesan kepada alam sekitar dan kesihatan rakyat. Ini adalah bertentangan dengan janji Negeri Berkebajikan Pakatan Rakyat.

Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Razak pun begitu. Ketegasan beliau mempertahankan tindakan Kolej Universiti Insaniah (KUIN) menggunakan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) terhadap mahasiswa terus mendapat kecaman pelbagai pihak.

Menurut NGO yang dekat dengan Pakatan Rakyat, Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), tindakan pemimpin PAS itu seolah-olah menggodam Buku Jingga yang menggariskan komitmen pembangkang memansuhkan akta berkenaan.
 
"Selaku MB Kedah beliau harus sedar bahawa tindakannya menggunakan AUKU ini telah menyebabkan janji Pakatan untuk menghapuskan AUKU dalam Buku Jingga dianggap retorik di kalangan mahasiswa," kata kenyataan segmen mahasiswa SAMM.

Pergerakan itu menegaskan walaupun menerima kecaman pelbagai pihak termasuk dari pimpinan Pakatan Rakyat dan gerakan mahasiswa, Azizan masih bersikap ofensif menghadapinya.
 
"Azizan telah menunjukkan sikap bebal dan sombong apabila berhadapan dengan mahasiswa," menurut kenyataan itu lagi.

Mei lalu, lima mahasiswa KUIN digantung pengajian, antaranya kerana dituduh menyertai demonstrasi, memberikan ucapan kepada umum dan mengadakan sidang akhbar berhubung bantahan pembukaan Sekolah Insan Bestari yang menggunakan bangunan tahfiz.

Bagaimanapun tempoh penggantungan bagi empat daripadanya telah tamat.

“Golongan pelajar terbabit tiada kepentingan politik apabila menyuarakan kebenaran dan kebebasan bersuara…jika Azizan terus bersikap ego dalam menangani isu ini, jangan hairan jika pihak pelajar akan mengerahkan seluruh kudrat mereka untuk menjatuhkan pemimpin ini dalam pilihanraya umum ke-13 nanti,” kata kenyataan kumpulan itu.

Sebelum ini, Pemuda PAS, kumpulan peguam Lawyers for Liberty, Majlis Perwakilan Mahasiswa Nasional (MPMN) dan Pro-Mahasiswa Nasional sudahpun menyatakan perasaan tidak puas hati terhadap langkah tidak popular itu.

Sehubungan itu dalam kenyataannya, Aksi Kami Progresif (AKP) yang menggabungkan tiga kumpulan pelajar termasuk Legasi Mahasiswa Progresif yang dipimpin “wira” gerakan pelajar mutakhir ini, Adam Adli Abdul Halim, juga menegur Azizan kerana “tidak menghormati” hak pelajar.

“Azizan mestilah insaf dan sedar bahawa pelajar-pelajar yang digantung pengajian adalah pihak yang berani menyatakan kebenaran dan bukan golongan pengampu yang sanggup menggadaikan prinsip perjuangan mereka,” katanya.

Pergerakan itu menggesa Menteri Besar berkenaan supaya menarik balik penggantungan pelajar itu dan menghayati janji Pakatan Rakyat untuk mempertahankan hak bersuara pelajar.

Demikian cerita pemimpin Pakatan Rakyat. Belum pun menakluki Putrajaya sudah menunjukkan belangnya. Ada kalanya, kerana ego, segala janji yang ditaburkan pada rakyat, khususnya anak muda, dilanggar begitu sahaja dengan pemikiran bahawa rakyat mudah lupa.

Namun hakikatnya ialah, bukan mudah untuk memuaskan hati semua pihak. Sebab itu, banyak cerita mengenai kedua-dua menteri besar itu dilayangkan pelbagai memorandum dan desakan dari kalangan pemimpin parti masing-masing supaya mengubah cara pemerintahan mereka atau menghadapi undi tidak percaya parti sendiri.

Pakatan rakyat perlu berlaku jujur dalam menangani ego pemimpin yang ia pilih sendiri. Tindakan menyapu hampas masalah ke bawah permaidani pemerintahan sentiasa dipantau rakyat. Rakyat tahu.SUMBER AP

Video " PAS bukan Agama " yang wajib ditonton umat Islam.PAS bukan agama, sebaliknya PAS merupakan satu parti politik, tegas YB Dato’ Dr Hasan Mohd Ali, ADUN Gombak Setia, di Dewan Orang Ramai Meru Klang, dalam Majlis Bicara Memurnikan Aqidah Ummah, 20 Jan.

“PAS bukan agama. PAS adalah mekanisme untuk membawa agama dalam hidup. PAS adalah sebuah parti, macam parti-parti lain untuk berjuang menegakkan sesuatu idealisme”, katanya.

Dr Hassan berkata PAS sekarang tidak lagi boleh diharap untuk menjaga agama dan kini menjadi parti yang berbeza daripada parti yang dimasuki 15 tahun dulu.

“Dulu saya masuk PAS, 15 tahun yang lalu, saya yakin pertama sekali PAS nak menegakkan negara Islam, bersendikan Al Quran, Sunnah, Ijmak dan Qias..sebab itu saya masuk PAS.

“Saya masuk PAS kerana kepimpinan ulamak. Atasnya ulamak, presidennya ulamak, timbalan presidennya ulamak, naib presidennya ulama, sebab saya perlu dipimpin ke jalan yang benar oleh ulama.

“Sekarang ini..dalam pimpinan PAS, ulama yang tinggal lebih kurang 23% sahaja, 72.28% adalah orang yang bukan ulama, pada masa yang sama ada orang mengatakan mereka itulah parasit-parasit dalam PAS”, katanya.AIDC

VIDEO: Aksi LGE Bila Lagu Barisan Nasional DinyanyikanTerkedu dan hanya melihat aura Tranfomasi yang yang dibawa oleh Datuk Seri Najib Razak.Itulah reaksi LGE apabila dikelilingi oleh 10ribu pengunjung ke Rumah Terbuka Sempena Tahun Baru Cina yang dianjurkan oleh Barisan Nasional Pulau Pinang.Ternyata sokongan dari masyarakat Cina amat mengalakkan.Ini adalah petanda baik bagi Pulau Pinang.

awat sampai macam tue bila baca risalah yg diberi?

Gagasan 1Malaysia kini mula diterima oleh rakyat dari pelbagai kaum sebagai satu cara hidup di negara ini, kata Pengerusi Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang, Tan Sri Dr. Koh Tsu Koon.
Beliau yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata, atas iltizam kerajaan untuk menerapkan semangat Gagasan 1Malaysia, rakyat Malaysia kini hidup dalam keadaan aman dan harmoni. 
Katanya, disebabkan itu negara berjaya merekodkan pencapaian ekonomi memberangsangkan pada tahun lepas. 
"Minggu lepas sahaja negara Malaysia telah didapati menduduki tempat keempat di dunia sebagai negara yang paling sesuai untuk pesara dan hidup dengan selesa. 
"Ini kerana kualiti hidup kita yang baik. Kita menduduki tempat keempat di dunia menurut ”International Retirement Index.” Bukan sahaja kesepuluh teratas, kita di nombor keempat,” katanya ketika berucap pada Majlis Rumah Terbuka sempena sambutan Tahun Baru Cina anjuran BN negeri di Tanjung Marina Bay di sini, hari ini. - BERNAMA

Hayati Semangat Pahlawan Sejati.Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu pengamal seni mepertahankan diri menghayati sifat pahlawan sejati yang menjadi obor kedaulatan negara.
Beliau berkata sebagai pahlawan, mereka perlu bersiap siaga menjadi benteng ketiga bagi mempertahankan negara sekiranya terdapat anasir-anasir jahat yang cuba memusnahkan kedaulatan dan perpaduan negara.
"Generasi hari ini yang mewarisi semangat pendekar haruslah sentiasa berpandangan jauh dan berjiwa besar seperti yang telah diwariskan oleh generasi terdahulu. Sekiranya kita juga berjiwa besar kita akan berupaya untuk membangunkan negara ini hingga mencapai kejayaan," katanya.

Lebih 10,000 anggota persatuan seni  mempertahankan diri dan orang ramai membanjiri Anjung Times Square untuk mendengar amanat Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun  Razak sempena Malam Pendekar 1Malaysia anjuran Pertubuhan Seni Silat Lincah Malaysia (PSSLM).
Turut hadir isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor, Mahaguru PSSLM Tan Sri Omardin Mauju, Presiden Persekutuan Silat Kebangsaan Malaysia (Pesaka) Datuk Seri Ali Rustam, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Dr Koh Tsu Koon dan Tan Sri Nor Mohamed Yakcop.
Malam Pendekar menjadi 'gelanggang perpaduan' kerana setiap kaum akan menampilkan aksi masing-masing dalam pelbagai seni tempur, antaranya silat, silambam, taekwando dan karate.
Najib, yang juga penyandang Ulul Amri III, dalam ucapannya berharap pendekar yang terdiri daripada golongan muda pelbagai kaum akan bersatu padu demi negara.
"Pendekar yang terdiri daripada Melayu, Cina dan India bukan untuk bertembung antara satu sama lain, tetapi berpadu di bawah prinsip 1Malaysia," katanya.
Bernama melaporkan sementara itu, anggota Persatuan Silamban Wilayah Persekutuan R.Mayil Selvi, 21, ketika ditemui Bernama berkata program seperti ini mampu mempromosi seni mempertahankan diri serta warisannya.
Dia berkata dengan menyertai persatuan seni mempertahankan diri dapat membentuk dirinya jadi seorang yang berdisplin.
Anggota Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi, Muhammad Zuhair Aminnudin, 26, pula berkata majlis seperti ini patut diteruskan setiap tahun bagi menyatukan semua anggota seni bela diri di Malaysia.
"Selain dapat berkumpul, majlis seperti ini juga membuktikan negara kita mempunyai banyak seni mempertahankan diri yang masih diamalkan, terutama golongan muda," katanya.
Bagi anggota Persatuan Karate-Do Pulau Pinang, Woon Sek Jia, 27, melalui aktiviti seperti ini, peserta boleh bertukar pandangan antara satu sama lain.

PONDAN BERMAHARAJALELA DI PULAU PINANG ?Apa dah jadi dengan Pulau Pinang sejak di Perintah oleh DAP?Tujuh orang pondan termasuk seorang warga Indonesia ditahan di beberapa kawasan sekitar Georgetown tengah malam tadi ketika sedang menunggu pelanggan.Mereka yang berumur antara 22 hingga 35 tahun ditahan di Jalan Chulia, Jalan Campbell dan Jalan Penang.


"Kesemua mereka dipercayai sedang menunggu pelanggan. Enam daripadanya merupakan warga tempatan dan seorang warga Indonesia," kata Pemangku Ketua Polis Daerah Timur Laut, Supt Ahmad Baktiar Kassim yang mengetuai satu operasi bersepadu mencegah jenayah.

Kesemuanya disiasat di bawah Seksyen 377 (B) Akta Seks Luar Tabii dan jika sabit kesalahan boleh dihukum penjara maksimum 20 tahun dan sebatan.Dalam operasi yang sama, empat pengurus premis hiburan di Jalan Ranggoon ditahan kerana beroperasi tanpa lesen dan lesen tamat tempoh.

Turut ditahan ialah 23 pengunjung pusat hiburan terbabit.

Tuesday, January 24

Konsep Kesederhaan Pilihan BN Pulau Pinang.

Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang menggesa rakyat menyokong dan mengamalkan konsep kesederhanaan yang dipelopori Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Berdasarkan risalah yang diedar pada Majlis Rumah Terbuka sempena sambutan Tahun Baru Cina di Tanjung Marina di sini, BN negeri dipetik sebagai berkata ia adalah langkah terbaik ke arah memerangi segala bentuk ekstremisme termasuk agama dan ras.

"Walaupun Najib, pemimpin Umno, parti berteraskan ras, namun beliau bertekad untuk memacu gerakan aliran kesederhanaan demi mencapai kestabilan dan kedamaian sejagat.

"Sebagai rakyat Malaysia yang majoritinya adalah pencinta keamanan dan kesederhanaan, kita seharusnya menyokong saranan Perdana Menteri agar laungan kesederhanaan didengar," menurut risalah itu.

Baru-baru ini, pada Persidangan Antarabangsa Gerakan Kesederhanaan Global Najib melancarkan Yayasan Pergerakan Moderat Global dan mengumumkan penubuhan Institut Wasatiyyah bagi memupuk sifat kesederhanaan serta kesimbangan dalam semua aspek kehidupan.

Risalah yang diterbitkan dalam empat bahasa iaitu Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Tamil dan Mandarin itu diedarkan kepada kira-kira 20,000 orang yang menghadiri majlis anjuran BN Negeri itu.

Majlis itu dihadiri Perdana Menteri dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor serta pemimpin BN negeri.

Guan Eng Tercengang Bila Lagu BN Didendangkan.

Muka merah padam bila MKP tengok muka LGE bila lagu BN dinyanyikan oleh 10ribu pengunjung yang hadir disini.Semuanya bersorak gembira akan tetapi apa yang ada dihati LGE hanya beliau yang tahu.Kehadiran PM disini menampakkan pengundi Pulau Pinang terutama dari kaum cina nampaknya menyokong Tranfomasi yang dibawa oleh PM.

Lautan Penyokong PM Hadir Di Tanjong Marina.

Lautan penyokong hadir disini menanti kehadiran PM.MKP tersentuh melihat keadaan ini.Satu benda yg tidak senang dilihat apabila Ketua menteri Paling celaka pun hadir dalam majlis nie.

Cerita Kayveas jumpa Anwar buat PPP naik angin...

Laporan akhbar mengenai Presiden Parti Progresif Penduduk (PPP) Datuk Seri M.Kayveas telah mengadakan perbincangan sulit dengan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk parti itu menyertai pakatan pembangkang, adalah tidak tepat dan tidak benar.
Bernama melaporkan, Ketua Penerangan PPP Datuk A.Chandrakumanan berkata laporan tersebut adalah satu fitnah dan pembohongan yang sengaja dibuat untuk mengelirukan rakyat.
"Ini adalah taktik kotor untuk mengacau kita sebab mereka tengok parti kita lancar walaupun tiada sebarang jawatan dalam kabinet," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Pesta Ponggal anjuran PPP Wilayah Persekutuan.
Akhbar Makkal Osai pada Ahad melaporkan bahawa Kayveas telah mengadakan perbincangan sulit dengan Anwar untuk parti itu menyertai pakatan pembangkang.
Chandrakumanan yang juga Pengerusi PPP Wilayah Persekutuan menjelaskan pertemuan yang dimaksudkan oleh akhbar berkenaan berlaku secara kebetulan (kedua-duanya terserempak) semasa transit di sebuah lapangan terbang enam tahun lepas.
Beliau berkata Makkal Osai mengaku telah melakukan kesilapan dalam menyiarkan laporan itu dan akan mengeluarkan satu kenyataan memohon maaf.
Katanya PPP bercadang untuk membuat satu laporan polis berhubung isu tersebut selain akan menulis surat kepada Kementerian Dalam Negeri.
Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive