Rapid

Thursday, March 14

Guru Hina Polis Sebagai Anjing Di Berkas...Ini natijahnya bila menghina anggota Polis. Guru sepatutnya memberikan contoh tauladan yang baik akan tetapi berkelakuan sebaliknya.

Polis telah berjaya menangkap seorang guru yang bertanggungjawab menghina pasukan keselamatan sebagai ‘anjing’ dan menganggap kematian mereka sebagai ‘mati katak’ dalam laman sosial Facebook miliknya, baru-baru ini.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata, lelaki itu, Mohd. Lotfi Nor, 37, yang berasal dari Pasir Putih.

Menurut beliau, pihaknya telah membuka kertas siasatan berhubung laporan polis yang dibuat sebelum ini mengikut Seksyen 41 Akta Hasutan 1948.

“Siasatan segera akan dijalankan kerana tindakan lelaki itu yang dipercayai mengajar di Sekolah Kebangsaan (SK) Tok Bali, Pasir Puteh di sini bukan sahaja melampau tetapi boleh meracuni fikiran orang ramai.

Maklumat awal dari siasatan yang telah dilakukan oleh pihak Polis Cikgu lofti Nor ditahan pada jam 7:30 petang tadi. Tangkapan dibuat di Kg Jelor Pasir Putih dirumah yang baru disewanya. Polis telah merampas komputer miliknya untuk sisasat selanjutnya. Dari laporan percakapan yang direkodkan Cikgu Lofti mengatakan beliau tidak menyedari apa yang ditulisnya...ayat macam nak melepaskan diri.

MKP ayat sempoi ; Mesti cikgu nie penyokong tegar PAS..Orang Kelantan lagi memang harami sungguh....No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive