Rapid

Thursday, September 6

Breaking News : Dalang Pencabulan Bendera Serah Diri.

Terkini dalang pencabul tukar bendera kini menyerah diri di Balai Polis Dang Wangi sebentar tadi.Sudah tentu bila nak serah diri diiringi oleh semua MP serta peguam PKR.MKP ambil gambar ini dari tweet Nurul Izzah.

Beberapa Kumpulan Anak Muda Pro Hishamuddin Rais dengan rasa 'bangga' mengibar bendera yang direkabentuk Gabungan Parti Haluan Kiri (yang turut disertai Parti Komunis Malaya) satu ketika dahulu sebelum era pasca merdeka. Satu suasana yang tidak terfikir akan dibangkitkan semula setelah 55 tahun Negara ini mencapai kemerdekaan.


Adakah tindakan Hishamuddin Rais itu tidak salah dari segi undang2? Di mana letakkan kedudukan sistem perundangan Negara ini dalam melindungi Bendera Rasmi Kebangsaan Jalur Gemilang? Sehinggakan pihak Pro Hishamuddin Rais secara terbuka dibenarkan mengedar risalah di bawah ini.


Malah Hishamuddin Rais sebenarnya telah mengeluarkan kenyataan secara terbuka berkaitan isu tersebut 2 tahun yang lalu menerusi rakaman temubual bersama Rentakini.TV.

Beliau telah mendesak rakyat Malaysia menolak Bendera Jalur Gemilang dan Lagu Negaraku kerana didakwa sebagai hasil karya CIPLAK. (KLIK DI SINI untuk menonton Video temubual tersebut.)

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive