Rapid

Friday, May 11

Google Chrome Mematikan Sokongan Untuk Mac OS X 10.5


Google Chrome boleh dikatakan adalah salah satu pelayar web popular diseluruh dunia, dan kini dengan kemaskini demi kemaskini yang dikeluarkan dengan pantas oleh Google, pihak pembangunnya kini mengumumkan Mac OS X 10.5 tidak lagi akan disokong oleh mereka selepas Chrome 21.

Ia tidak diketahui mengapakah perkara ini berlaku. Memandangkan saya sendiri menggunakan OS X 10.5, perkara ini agak mengecewakan, dan untuk terus menerima kemaskini dan sebagainya Google meminta pengguna mengemaskini kepada OS X 10.6 ataupun OS X10.7.

Bagi para pengguna Chrome yang menggunakan OS X 10.5, mereka akan diperlihatkan dengan mesej mengatakan sistem operasi tersebut tidak lagi akan disokong pada halaman tab baru. Walaupun berita ini agak mengecewakan, namun, cara penyampaian notifikasi oleh pihak Google adalah salah satu perkara yang dipuji.

Dan semestinya, ianya sudah tiba masanya untuk memasang Ubuntu pada komputer riba Mac milik saya.amanz.my

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive