RAPID

Tuesday, May 15

TAKKAN DAH MENGANDUNG FASHA?


Bila dah jadi artis semua orang nak tahu tapi yang bernama artis tu pandai2 la asingkan yang mana boleh bagitahu, yang mana tak boleh bagitahu, yang mana tak payah bagitahu dulu atau yang mana jangan sampai orang tahu sebabnya akibat yang bernama Artis juga la nak terima.

Katanya ni la hasil pregnancy test Fasha
Kecoh la kat FB.. Blog2.. Fasha Sandha mengandung 2 minggu setelah lebih kurang 2 minggu bernikah. Yang tukang sebar cerita tu ok jer.. yang tukang respond (pengomen) pulak jadi hal. Ada yang pertikaikan kandungan fasha tu.. ada yang pertahankan fasha.. Macam2 la spekulasi yang timbul dari reaksi peminat & juga bukan peminat fasha. Siap ada yang tolong ajar macam mana nak kira usia awal kandungan ni. Korang paham2 la akan timbul salah faham bila terlalu cepat dia mengandung & usia kandungan dia pun lebih kurang usia pernikahan dia. Ada yang kata mustahil.. ada yang kata tak mustahil tapi jawapannya hanya tuan punya badan & Allah je tahu apa yang di sebalik kita semua tak tahu, kan??

Silapnya Fasha Sandha sendiri.. Dia pun tau dia tu artis kontroversi sepatutnya dia lebih bijak untuk buat keputusan apa yang patut dia bagitahu, tak payah bagitahu, atau jangan bagitahu dulu. Kalau dia tak excited sangat nak share yang dia dah pregnant.. benda ni takkan berlaku. Takkan ada sapa pertikaikan. Lagipun baru sangat usia kandungan tu.. kalau tak hebahkan pun orang takde nak tanya @ tahu pasal tu. Bila dia terlanjur announce macam ni.. kan dah jadi hot story & confirm jadi kontroversi. Insyaallah kalau takde aral melintang pukang mesti kena terjah dengan wartawan rancangan hiburan kat TV. Lepas tu dah jadi hot.. jawab pulak 'No Komen'. Membiarkan orang terus membuat spekulasi sendiri setelah dia sendiri yang mencetuskan kontroversi ni. Hope Fasha tak jawab 'No Komen' la kalau isu ni di terjah wartawan nanti.

Sekarang Fasha kalau menyesal pun tak guna.. tapi apa yang Fasha boleh buat betulkan balik segala tanggapan negatif orang tu kalau betul la fasha sandha di pihak yang betul. Moga jadi pengajaran kepada kita semua walau kita bukan artis pun.. apa saja yang kita nak cerita dengan orang berfikir dahulu jangan sampai mengaibkan diri pula walau pada asalnya benda tu benda baik. Salah penceritaan boleh mengundang tanggapan negatif sebab 1 perkataan pun boleh mencipta banyak makna apatah lagi 1 ayat. Renung renungkan...

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive