RAPID

Friday, May 18

Upgrade iPhone Ke IOS 5.1.1 Dan Fungsi SHSH.


Buat peminat APPLE dan kaki jailbreak tentu anda sayangkan jailbreak korang jangan update ios 5.1.1 ye! buat masa sekarang.Ini kerana hanya ada tethered jailbreak untuk ios 5.1.1 je.Ada la kabar-kabar angin mengatakan yang Untethered Jailbreak untuk ios 5.1.1 akan dilancarkan dalam masa 2 minggu.So sabar ye.

Jika yang telah upgrade pada 5.1.1 korang juga boleh downgrade balik iphone korang tapi ingat kena ada backup SHSH sebelum melakukan downgrade ni.Untuk proses upgrade memang mudah tetapi untuk downgrade iphone agak leceh sedikit kerana mesti akan keluar banyak error.So sapa yang nak downgrade tu aku harap sabar ye.Tak perlu bawak kedai.Biasa la kalau iphone korang stuck kat apple logo ke apa.Asal korang rajin nak cari maklumat dan rajin belajar.Orang kata tak kenal maka tak cinta.So Kenal dan amik taw la hal iphone korang ye.Sebab iphone ni bukan la handphone biasa macam nokia yang boleh buat mesej call dan benda biasa je.

Ok apa tu SHSH?SHSH tu adalah singkatan dari Signature Hash.Benda ni sebenarnya sangat penting bila nak restore atau nak downgrade iphone korang.Takda benda ni jangan haraplah korang dapat restore iphone korang.Mesti ada yang tertanya macam mana nak tau iphone ada SHSH ni.Senang je korang jailbreak iphone korang lepas tu dalam cydia .So lepas je tekan cydia akan keluar home cydia dan dalam cydia tu dia akan bagitahu la ios yang korang pakai dan pernah pakai sebelum ni.Kalau ada alhamdullillah kalau takde memang menangis la jugak.Cerita nya masa aku beli iphone 4 secondhand dari seseorang la.Iphone ni tak pernah dijailbreak sebelum ni dan ios pon menggunakan ios yang kira zaman lapuk la jugak ios 4.2.1.Lepas tu korang tau apa jadi Apple tak benarkan upgrade ke ios 5.01 sebab dia kat "cant upgrade 5.01 too late".So kalau nak upgrade kena la upgrade ke ios 5.1 terus.Masalahnya kalau aku upgrade ios 5.1 tak boleh la guna jailbreak.Sebab 5.1 hanya ada Tethered Jailbreak je.Ok gambar kat bawah adalah contoh shsh yang ada dalam iphone


So sapa yang nak upgrade ke ios 5.1.1 sila la ke website ni.Ingat ye kalau iphone Malaysia ni semua menggunakan GSM.

No comments:

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive