RAPID

Sunday, March 18

PENYOKONG PAS BAKAR BENDERA BN.


 
 
 

 

 

Rakan seperjuangan telah melaporkan bahawa di Taman Malinja ada kes bakar bendera UMNO/BN. Baca artikel yang Mc ambil dari Media Kedah. Memang lahanat puak Pas ni..

Pakatan Haram dengan bersikap kurang ajar telah membakar 14 bendera BN dan 6 bendera UMNO, kesemua bendera di bakar selepas ceramah Mat Sabu yang di adakan di Padang Taman Malinja Semeling semalam.

Dari sumber saksi berkata bendera berkenaan di bakar dalam pukul 2 pagi, setelah selesai ceramah Mat Sabu, ini menunjukan Pakatan Haram telah melanggar sistem demokrasi di negara ini.

Kami diberi tahu, Pakatan Haram sudah mula goyah di kawasan berkenaan kerana di Taman berkenaan dahulunya merupakan kubu kuat Pakatan Haram namun kini UMNO bahagian Merbok sudah berjaya menembusinya.

Di sebabkan pengaruh UMNO kian kuat di kawasan itu, ini telah membuat sikap penyokong Pakatan Haram dikawasan itu tidak senang duduk. Ini menunjukan bahawa Pakatan Haram sudah kalah dari segi emosi.

Laporan Polis telah di lakukan oleh Timbalan Pengerusi Pemuda UMNO Bahagian Merbok pada pukul 11.52 pagi.di Balai Polis Merbok. 

MKP Ayat Sempoi : Terdesak sangatkah depa nie sampai boleh buat kelaku macam nie?

GODFATHER KEMBALI MELANDA DAP PENANG.

Pengerusi DAP, Karpal Singh telah menolak keputusan Jawatankuasa Disiplin parti yang mendapati tidak ada bukti untuk membuktikan Timbalan Ketua Menteri II, Dr P. Ramasamy menjadi perancang kepada satu demonstrasi bantahan yang diadakan ketika konvensyen parti itu pada Disember, tahun lalu.Karpal menegaskan bahawa jawatankuasa itu tidak layak untuk menyiasat Ramasamy kerana beliau (Ramasamy) adalah ahli dalam penal itu.

Jelasnya lagi, ahli di jawatankuasa disiplin berkenaan sepatutnya melepaskan kedudukan mereka dan membenarkan jawatankuasa baru dibentuk untuk mengendalikan kes itu.

"Benih kemusnahan sudah disemai sejak mula lagi. Mereka duduk dalam (jawatankuasa) yang mengadili salah seorang daripada mereka sendiri," katanya

Selain daripada Ramasamy, tiga yang lain adalah Setiausaha Agung, Lim Guan Eng, Naib Pengerusi Tan Kok Wai dan Naib Pengerusi Negeri Lim Hock Seng.

Karpal juga mendedahkan bahawa dua pemimpin DAP Pulau Pinang, RSN Rayer dan A Tanasekharan juga telah memfailkan rayuan bagi pihak 33 ahli yang lain terhadap keputusan jawatankuasa itu membersihkan Ramasamy dari sebarang tuduhan.

Beliau menjangkakan perkara itu akan dibincangkan oleh Jawatankuasa Eksekutif Pusat parti, dan jika perlu diketengahkan kepada kongres kebangsaan parti untuk mencapai keputusan.

Ramasamy, ketika itu, telah didakwa menguruskan satu demonstrasi pada 11 Disember, tahun lalu ketika konvensyen berkenaan dimana penunjuk perasaan telah merentangkan kain rentang mengutuk dan memaki Karpal Singh.

Insiden itu didakwa berlaku selepas beliau terbabit dalm pertelingkahan dengan Karpal berhubung dan susulan itu kepimpinan parti telah mengeluarkan arahan melarang kedua-dua pihak mengeluarkan sebarang kenyataan.

Dalam pada itu, DAP Pulau Pinang mengambil keputusan untuk menggugurkan empat pelantikan dalam Lembaga Penganugerahan dan Lembaga Rayuan Negeri yang dibuat oleh Ramasamy.

Pengerusi Kebangsaan DAP, Karpal Singh berkata, pelantikan keempat individu terbabit termasuk, pengerusi DAP Juru, K. Mangaleswari, akan gugurkan 'secepat mungkin'.

Beliau menambah, keputusan itu dicapai dalam satu mesyuarat yang diadakan bulan lalu bertujuan menyelesaikan isu-isu parti.

MKP Ayat Sempoi ; Ingat dah habis cerita godfather nie rupanya bergema lagi,musykil jugak dengan cywar DAP nie.Depa nak alihkan perhatian isu kilang solar di batu kawan kot.Sengaja membangkitkan cerita yang dah basi nie.Kalau isu bayan mutiara ada jugak lidah bewak tue bersuara akan tetapi kali nie diam seribu bahasa',,,,,,,,Hairan.

- Posted using BlogPress from my iPad

BLOGGER PENJILAT PR KURANG CERDIK?

Kantoi sudah blogger pakatan harami apabila kenyataan ini yang telah dibuat oleh presiden pas nie.apa tidaknya dulu depa nie dok hentam kerajaan BN berniaga dengan Yahudi.walaupun bukti yang nyata dan sahih tidak diberikan oleh blogger dan pemimpin pakatan haram nie.MKP dok tunggu jugak apa ayat depa nak kata lepas nie.

Hadi nie dah kena ayat power dengan Anwar berikutan kenyataan ini.Ini menunjukan hadi memang menyokong kenyataan yang telah dibuat Anwar Ibrahim ketika ditemuramah oleh WSJ tempoh hari,Itu konkulusi yang MKP boleh buat.

MKP Ayat Sempoi ; Apa pulak lepas nie jawapan hampa blogger pakatan?

MKP TABIK SPRING CARA DS HISHAMMUDDIN SELESAIKAN MASALAH @HishammuddinH20
Bab tegakkan undang-undang nie MKP puji sikap yang ditunjukkan oleh Datuk Seri Hishammuddin dalam membuat keputusan dan reaksinya begitu pantas dan cepat mahu menyelesaikan masalah berbangkit yang mengaitkan KDN.

Apa tidaknya terbaru KDN meminta Datuk Seri Zahrin supaya mengemukakan bukti berhubung dakwaannya wujudnya kerjasama PKR dengan dua badan asing berkaitan Yahudi supaya siasatan mengenainya dapat dijalankan dengan segera.Walau bagaimana pun siasatan akan dilakukan berdasarkan bukti yang ada pada beliau.

"Kalau ada bukti, panjangkan kepada saya. Kalau ada kaitan dengan agensi lain seperti transaksi kewangan, kita (KDN) kena serahkan kepada Bank Negara kerana kita tidak mempunyai kepakaran untuk menyiasat," katanya.

Beliau mengulas kenyataan Zahrain pada persidangan Dewan Rakyat dua hari lepas yang berharap KDN tidak mengambil mudah mengenai dakwaan kononnya wujud kerjasama PKR dengan dua badan asing berkaitan Yahudi bagi membentuk gerak kerja pilihan raya bagi menentang Barisan Nasional.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang Datuk Musa Sheikh Fadzir dalam masa yang sama juga meminta KDN supaya memandang serius isu itu kerana melibatkan soal keselamatan negara.

Hishammuddin berkata, semua pihak perlu berganding bahu dengan pihak antarabangsa bagi mendapatkan bukti yang benar-benar kukuh sebelum pendakwaan dapat dilakukan.

"Apa jua tindakan mesti bersandarkan bukti. Ia bukan berkisar pada tanggungjawab polis sahaja," katanya.

"Perkara melibatkan wang kena ada agensi lain seperti Bank Negara dan Kastam. Saya hendak ingatkan Musa (Datuk Musa Sheikh Fadzir) juga, hal ini bukan perkara baru tetapi perlu disandarkan dengan hujah dan bukti yang kukuh," tegasnya lagi.

MKP Ayat Sempoi ; Jika begini semua Menteri Nescaya BN akan mendapat majoriti 2/3 dengan mudah pada pru 13.


- Posted using BlogPress from my iPad

Saturday, March 17

ANWAR TALIBARUT MUSNAHKAN ISLAM?
Anwar dah jadi pengkhianat kepada umat islam,terbaru Anwar telah pergi ke India untuk memberikan sokongan terhadap Salman Rushdie,apa yang menarik tentang rushdie nie,mai tengok apa yang telah dibuat oleh anwar nie.MKP petik dari AIDC.

Anwar Ibrahim tidak mengkritik Salman Rushdie, sebagaimana yang dilakukan oleh majoriti umat Islam di seluruh dunia, sebaliknya memuji penulis itu sebagai ‘profound writer’ (seorang penulis yang mempunyai pengetahuan yang mendalam).

Dalam erti kata lain, pendapat Anwar senada dengan pihak Barat yang membela dan memuji serta memberi anugerah kepada penulis itu. Misalnya Britain selain memberi perlindungan, negara itu juga memberi anugerah ‘Sir’ kepadanya.

Pendapat Anwar itu senada dengan pendapat John Esposito , seorang orientalis yang menjadi guru Anwar di Universiti Georgetown yang mengatakan Salman Rushdie adalah seorang ‘intelektual yang bijak’.

Salman Rushdie, anak seorang Muslim dilahirkan di Bombay pada 19 June 1947 dan bersekolah di Gereja John Conon kemudian di King Kolej, Cambridge.

The Satanic Verses adalah karya keempatnya yang diterbitkan pada tahun 1988.

Buku ini berjumlah 547 halaman. Dicetak oleh penerbit Vikin (pemilik Yahudi) anggota jaringan penerbit Penguin.

Menurut sumber, Salman Rushdi menulis buku itu karena kerana diupah 850 ribu pound oleh pimpinan Viking (Yahudi), yang berniat untuk merosakan imej Islam.

Antara isi kandungan buku itu yang menyimpang dengan akidah Islam antaranya adalah;

1. Salman mendakwa wahyu yang diturunkan kepada Rasulullah adalah dihantar oleh Syaitan dan seterusnya, Rasulullah tertipu dengan wahyu tersebut. Kemudian, Rasulullah menyampaikan wahyu tersebut sebagai ayat atau surah dalam Al-Quran

2. Kota Mekah adalah Pusat Pelacuran yang diuruskan oleh kesemua isteri-isteri Rasulullah

3. Salahuddin Al-Ayubi, Panglima Perang Islam dalam Perang Salib dikatakan sebagai syaitan.

MKP Ayat Sempoi ; Sedaqlah,Anwar cuma mahukan kuasa sanggup mengadaikan Agama Islam demi kuasa.sama-sama kita renungkan.

- Posted using BlogPress from my iPad

JOM PAKAT PI BUAT GEMPAK DI JELUTONG.
CERAMAH "BONGKAR"

Pendedahan oleh UMMI HAFILDA !!!

17 March 2012 (Sabtu)

9.00 malam

JALAN MASJID JELUTONG,PULAU PINANG

MKP Ayat Sempoi ;Apa tunggu lagi kita Pakat pi dengaq apa yang Anwar dok pembohong kat rakyat,dedahan sempoi dari Umi Hafilda.JanganTak Mai.


- Posted using BlogPress from my iPad

TOK MAT JANGAN BALUN KUAT SANGAT?
Datuk Ahmad Maslan balun tindakan PAS dan DAP yang terus membisu berhubung dakwaan kononnya wujud kerjasama antara Parti Keadilan Nasional (PKR) dengan dua badan asing berkaitan Yahudi.

Depa nie membisu seribu bahasa sehingga kini berkenaan isu yang dibangkitkan,Anwar dah bagi arahan kot supaya dok diam dan buat bisu.
"Kita tidak terperanjat dengan apa yang berlaku tetapi kita hendak dengar pandangan daripada rakan kongsi (PKR).. PAS dan DAP,"

PKR dan dua buah badan asing yang mempunyai kaitan Yahudi, iaitu Konrad Adeneur Foundation (KAF) dan National Democratic Institute for International Affairs (NDI), yang didedahkan oleh BN Selangor.

Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang pula dilihat seolah-olah cuba melindungi parti komponen Pakatan Rakyat itu apabila menjelaskan bahawa kerjasama dengan bangsa Yahudi, terutama dalam bidang perniagaan adalah dibenarkan tetapi ia adalah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahaman Zionis.

"Pendekatan kita (ialah) boleh bekerjasama dan berniaga dengan bukan Islam (termasuk Yahudi) tetapi ia mestilah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahaman Zionis ,"

Abdul Hadi berkata demikian ketika menjawab soalan yang dikemukakan oleh seorang pimpinan PAS yang mengajukan soalan berhubung proses perhubungan antara kerajaan PAS ataupun pakatan pembangkang untuk memisahkan hubungan perniagaan dengan bangsa Yahudi sekiranya menguasai kerajaan persekutuan suatu hari nanti.

Pakatan Rakyat, sebelum ini telah beberapa kali membidas kerajaan BN pimpinan Perdana menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak kerana didakwa bersenkongkol denga Israel kerana berurusan dengan syarikat berkaitan Yahudi, antaranya mendapatkan khidmat syarikat perunding imej, APCO Worldwide bagi menaikkan imej kerajaan.

Baru-baru ini pula, Pas dan PKR juga begitu lantang membidas kerajaan kerana mengadakan hubungan dagangan syarikat-syarikat berkaitan Yahudi

MKP Ayat Sempoi ;Baguih jugak Tok Mat balun puak nie,baru ada akai depa nie.

- Posted using BlogPress from my iPad

E-mail Pembaca ; GUAN ENG TOKSAH PERASAN BAGUIH?
JIKA saya Ketua Menteri (KM) Pulau Pinang, saya tidak akan mengheboh-hebohkan peningkatan pelaburan negeri itu kerana kejayaan tersebut adalah hasil usaha semua.

Tidak wajar bagi seorang KM terlalu asyik dengan kedudukannya, sehingga memburuk-burukkan imej bandar lain sebagai bandar yang penuh dengan jenayah dan mengatakan sesuatu yang tak berasas mengenai Kilang Lynas di Kuantan.

Tindakan Lim Guan Eng mencerminkan beliau bukanlah wakil Parlimen untuk semua rakyat tetapi KM yang membuat perjuangan untuk diri sendiri.

Kita tidak ada bantahan untuk menjadikan Pulau Pinang sebagai destinasi pelaburan yang utama di Malaysia tetapi bukan melalui cara beliau menjejaskan kepentingan dan imej negeri lain.

Jika saya KM Pulau Pinang saya juga perlu memastikan peningkatan pelaburan di Pulau Pinang akan membawa kepada peningkatan pendapatan dan mutu kehidupan rakyatnya.

Memastikan setiap daerah di Pulau Pinang maju dan berkembang bersama-sama, tidak ada golongan dan daerah yang ketinggalan.

Kehilangan bangunan warisan dan prestasi pasukan bola sepak Pulau Pinang juga mencerminkan Kerajaan Pulau Pinang tidak mengutamakan pembangunan insani.

Isu loji panel solar di Batu Kawan juga menunjukkan Kerajaan Pulau Pinang kurang cekap menangani isu pencemaran alam sekitar.

Jika saya KM Pulau Pinang, saya akan pastikan pembangunan di Pulau Pinang berjalan secara seimbang, berterusan dan lestari. Saya akan pastikan tidak ada golongan dan daerah di Pulau Pinang yang ketinggalan. Itulah impian saya sebagai anak tanjung yang dilahirkan dan dibesarkan di Pulau Pinang.YAMOTO

MKP Ayat Sempoi ; tue la apek nie perasan dia baguih sangat!


- Posted using BlogPress from my iPad

LAO GEH BOH,DAP MEMANG GANAS?Kisahnya forum ni dianjurkan oleh media tempatan Kwong Wah Jit Poh dengan Penang Chinese Town Hall . Sebagai salah seorang ahli forum yang semuanya wanita , ketua wanita MCA Pulau Pinang ni Tan Cheng Liang bercakap mengenai kenyataan yang dibuat oleh Nik Aziz dan pemimpin DAP (Hiew Kuan Yew) pada satu ketika dulu agak 'seksis' terhadap wanita. 


NONE 


300 tempat duduk dah diagih-agihkan untuk kedua-dua penyokong BN dan PR , malangnya sikap penyokong PR dalam majlis tu bertindak emosional apabila ketua wanita MCA Pulau Pinang mengkritik pemimpin PR . Dan seperti biasa .. kita tahu penyokong fanatik PR ni memang terkenal dengan menggelar pemimpin BN dengan bermacam gelaran buruk..Tan Cheng Liang digelar sebagai 'ayam tua' .

Menurut Tan , ada antara beruk2 PR telah menggugut untuk memukul beliau, menghamburkan kata kesat dan pelbagai lagi ugutan dan makian . Ini memaksa beliau dibawa keluar dari dewan di iringi anggota RELA yang bertugas. Tan berasa agak terkilan dengan sikap 'gedebe' yang ditunjukkan oleh beruk2 PR sedangkan beliau diundang untuk berucap di majlis berkenaan isu2 wanita.  Agak jelas sekarang beruk2 PR hanya suka mengkritik dan apabila dikritik pandai pulak mereka melompat macam kena belacan.

Agak ironik dalam majlis yang membicarakan isu2 wanita , apabila Tan dicemuh dengan gelaran 'ayam tua' tiada yang bangun mempertahan beliau . Senario yang mereka bincangkan berlaku di depan mata .. sekiranya respon begini berlaku di dalam dewan , apatah lagi di luar sana. Beruk2 Pakatan Rakyat memang hipokrit... NONE 
DAP sekarang dah berubah menjadikan Nik Aziz idola dalam forum,betulah apa yang dinyatakan sebelum ini menyatakan PAS telah diperkudakan oleh DAP.


MKP Ayat Sempoi : Depa dok kata kita Ganas padahal depa nie lagi lah lahanat besaq

AWAT NIE DAH JADI CHIPMUNK PULAK DAH?


Lawak gila dengan lagu mangkak nie,kalau tak tengok rugi gila tue......depa nie boleh duduk sekali akan tetapi mimpi lain-lain.....

Friday, March 16

KERETA ADUN UMNO PULAU PINANG DIPECAHKAN.Adun Pulau Betong, Muhammad Farid Saad kerugian lebih  RM2,000 selepas keretanya yang diletakkan tepi jalan berdekatan Masjid At-Taqwa, Taman Bertam Indah, Kepala Batas, dipecahkan petang tadi.
 
Dalam kejadian kira-kira jam 2.15 petang, beliau yang baru selesai menunaikan solat Jumaat, terkejut apabila mendapati cermin hadapan bahagian pemandu dan penumpang belakang kereta miliknya pecah.
 
Menurutnya, beliau singgah di masjid itu menunaikan solat Jumaat  sebelum mengambil anak perempuannya yang menghadiri kursus di  Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Kepala Batas.
 
"Sebaik tiba di kereta, saya terkejut apabila melihat serpihan cermin kereta bertaburan. Cermin tingkap tempat belakang di sebelah kanan turut dipecahkan.
 
"Saya dapati satu beg yang mengandungi komputer bimbit bernilai lebih RM2,000 dan semua dokumen serta gambar penting  dicuri," katanya ketika dihubungi.
 
Beliau berkata, barang lain seperti kotak yang mempunyai topi dan baju 1Malaysia tidak diambil.
 
Muhammad Farid membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Barat Daya, Balik Pulau. MKP Ayat Sempoi : ini mungkin ada kena mengena dengan kes bawak lari nasi kenduri kot?

KENAPA KILANG SOLAR MERBAHAYA?
KESAN BAHAYA RADIASI ELEKTROMAGNET INI MENYAMAI KESAN BAHAYA MENGGUNAKAN HANDPHONE DENGAN KADAR MASA YANG LAMA.

Beberapa minit paparan radiasi elektromagnetik dapat mengubah 5% sel kanser aktif berubah kepada 95% sel kanser aktif,

1- Penyakit Alzheimer’s, Multiple Sclerosis & Parkinson’s

2-2minit pancaran radiasi elektromagnetik, dapat melemahkan sel darah, sehingga protein dan racun/toksin bocor dan kemudian masuk ke dalam otak. Inilah yang membuka jalan bagi berkembangnya berbagai penyakit seperti Penyakit Alzheimer’s, Multiple Sclerosis & Parkinson’s

3. Jantung dan Batu Ginjal
Radiasi elektromagnetik dapat menyebabkan kebocoran hemoglobin yang berperanan sebagai pembawa oksigen ke seluruh tubuh bermula dari sel darah merah.Hal ini berakibat pada timbulnya sakit jantung dan batu ginjal.

4. Bayi Cacat

Radiasi elektromagnetik juga dikaitkan dengan bahaya terhadap ibu hamil dan janin yang dikandungnnya. Kajian di USA ada menunjukkan bahwa radiasi elektromagnetik menyebabkan cacat pada emberio ayam.

5. Kerosakan Sistem Pertahanan Tubuh dan DNA

Beberapa kajian lalu menunjukkan bahawa radiasi elektromagnetik telah menyebabkan kerosakan DNA dalam sel tubuh. Radiasi elektromagnetik dapat melemahkan sistem pertahanan tubuh yang bertugas melawan infeksi dan penyakit.

6. Tekanan Darah Naik Secara Tiba-tiba ( mendadak)

Di Jerman sendiri ,media Lancet pada tahun 1998, menyatakan tekanan darah pada subjek yang diteliti meningkat 5-10Hg .Peningkatan ini boleh menyebabkan stroke atau serangan jantung pada individu yang berisiko tinggi.

Kebanyakan radiasi suria merupakan radiasi elektromagnetik ( BACA BETUL BETUL YANG INI .....), matahari turut menghasilkan radiasi zarah, zarah suria, yang berbeza dengan kitaran suria. Ia kebanyakannya merupakan proton; ia amat rendah dari segi perbandingan tenaga (10-100 keV). Purata komposisi menyerupai Matahari itu sendiri. Ini mewakili zarah tenaga jauh lebih rendah daripada yang datang dalam bentuk pancaran kosmik.

Zarah suria amat luas dari segi julat kekuatan dan spektrum, meningkat kekuatan selepas kejadian suria seperti julangan suria. Tambahan lagi, peningkatan dalam kekuatan sinaran kosmik suria sering kali diikuti dengan pengurangan dalam pancaran kosmik galaktik, dikenali sebagai pengurangan Forbush sempena penemunya, pakar fizik Scott Forbush. Pengurangan ini diakibatkan oleh angin suria yang membawa medan magnetik matahari lebih jauh bagi melindungi bumi lebih menyeluruh dari radiasi kosmik.Komponen mengion radiasi suria boleh diabaikan berbanding bentuk radiasi lain pada permukaan Bumi.

MKP Ayat Sempoi ; RAKYAT NAK TAU MENGAPAKAH DIBINA DI ATAS KAWASAN YANG DI ZON KAN SEBAGAI KAWASAN PERUMAHAN. BATU KAWAN IALAH KAWASAN PERUMAHAN DAN BUKANNYA KAWASAN PERINSDUTRIAN SEPERTI BUKIT MINYAK DAN JURU.ADA FAHAM KA GUAN ENG. JANGAN PUSING LA BILA CAKAP. WA TATAK MAU DENGAR LU PUNYA BOHONG MA....- Posted using BlogPress from my iPad

APA KEJADAH NIE,PERIUK NASI PUN DILARIKAN?
Sikap macam nie hanya penyamun saja yang buat,sikap yang tidak bertamadun ditunjukkan oleh penyokong tegar DAP.Baguih la buat selalu macam nie,Dah la pemimpin hampa penyamun anak buah pun ikut sekali buat macam tue.

BALIK PULAU – Sepasang suami isteri terpaksa menanggung malu berikutan kegagalan menghidangkan juadah sempurna kepada tetamu gara-gara seperiuk nasi hujan panas yang siap dimasak untuk majlis mereka, dilarikan individu yang tidak bertanggungjawab.
Md Saad Hasan, 68, mendakwa, nasi tersebut yang disediakan khusus pada hari eperkahwinan dua anaknya diambil tanpa kebenaran dan dibawa ke sebuah majlis anjuran Kerajaan Negeri di Kampung Terang pada 4 Mac lalu.
“Lebih menyedihkan apabila rombongan bas keluarga besan yang tiba dari Setiu, Terengganu terpaksa pulang kelaparan kerana tidak sempat menunggu nasi yang sedang ditanak memandangkan nasi sepatutnya dihidangkan sudah diambil orang. Kami sekeluarga sememangnya kecewa dan terkilan dengan kejadian yang berlaku dan diharapkan ia tidak akan berulang lagi,” katanya ketika ditemui di Kampung Pulau Betong.
Menceritakan detik kejadian, Md Saad yang bekerja kampung memaklumkan bahawa dia diberitahu oleh tukang masak bahawa ada individu datang bertanyakan mengenai nasi yang telah siap dimasak.
Menurutnya, tukang masak menyangka, nasi itu akan dihidangkan kepada orang ramai, namun lain pula jadinya apabila periuk terbabit diangkat dan diletakkan di dalam sebuah lori lalu dibawa pergi.
“Saya sebagai tuan rumah sememangnya kecewa dengan sikap pemimpin tersebut kerana seperiuk nasi mampu menampung hidangan sekurang-kurangnya untuk 100 orang dan kira-kira 2,000 tetamu telah dijemput untuk memeriahkan majlis. Disebabkan tindakannya, makanan untuk tetamu tidak mencukupi, malah timbul pula suara-suara sumbang sehingga menyebabkan kami sekeluarga terpaksa menanggung malu sehingga hari ini,” katanya.
Berikutan itu, satu laporan polis telah dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah Barat Daya kelmarin untuk meleraikan kekusutan yang membelenggu keluarganya.
Md Saad berkata, dia membuat laporan polis untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa bukan niat keluarganya untuk membiarkan tetamu pulang kelaparan.
“Sepanjang 40 tahun tinggal di sini, inilah kali pertama maruah kami tercalar disebabkan kejadian tidak sepatutnya berlaku pada hari perkahwi-nan dua anak kami,” katanya.
Isterinya, Rosni Ahmad, 58, berkata, suaminya ada berjumpa dengan individu yang mengambil seperiuk nasi terbabit, namun hanya permohonan maaf yang dinyatakan sebagai tanda penyesalan. 
“Katanya, dia terpaksa mengambil hidangan nasi kenduri kami kerana nasi yang dimasak di majlis tersebut mentah dan tidak boleh dimakan. Walau bagaimanapun, ia bukanlah jalan penyelesaian kerana kami sekeluarga yang terpaksa menanggung akibatnya,” katanya.
MKP Ayat Sempoi : Apa nak jadi dengan Pulau Pinang lepas nie? - Posted using BlogPress from my iPad

JIKA SHANGRI-LA TIDAK TERLIBAT, SAMAN SAHAJA @rafiziramli ! @NajibRazak


Rafizi , Pengarah huru-hara PKR , kononnya untuk mendedahkan ‘bukti kukuh’ mengenai dokumen yang mengesahkan bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak  menggunakan wang rakyat untuk membiayai majlis pertunangan anak perempuannya pada Jun 2011, rupanya berakhir dengan bencana. 
Dokumen yang ditunjukkan dan diedarkan kepada media sebenarnya hanyalah SEBUTHARGA oleh pihak hotel Shangri La untuk penganjuran majlis tersebut, bukan dokumen pembayaran oleh pihak kerajaan kepada hotel tersebut bagi membiayai majlis itu. Dokumen tersebut boleh dirujuk disini.
Sebutharga, dalam apa keadaan sekalipun tidak membayangkan kos sebenar penganjuran sesuatu Majlis.  Kos sebenar dicatat dalam tuntutan bil kepada pelanggan.


Logiknya juga, dalam apa-apa kes sedemikian, untuk membuktikan bahawa wang kerajaan Malaysia digunakan untuk membiayai majlis seperti ini, dokumen biasa dalam urusan pembelian oleh kerajaan seperti LOA dan sebagainya perlulah ditunjukan, yang mana gagal dilakukan Rafizi.
Satu pertunjuk bahawa Rafizi berhabisan ribuan ringgit untuk mendapatkan invois pembayaran perbelajaan pertunangan anak gadis Perdana Menteri dari seorang pekerja Hotel Shangri-la,Kuala Lumpur yang didakwa dibayar menggunakan wang kerajaan. 
Identiti pekerja hotel Shangri-la yang memberi maklumat kepada Rafizi akan didedah sedikit masa lagi kerana MKP mahu melihat bukti sahih dari Rafizi terlebih dahulu kononya beliau mendakwa itu adalah invois sah pembayaran dilakukan menggunakan wang kerajaan.


Jika pihak hotel Shangri-la menafikan penglibatan penjualan maklumat pelanggan diantara pekerja dibawah seliannya kepada Rafizi tindakan buang kerja atau menamatkan perkhidmatan kerja boleh dilakukan pihak pengurusan hotel terhadap pekerjanya yang tidak amanah menjual maklumat pelanggan kepada Rafizi. 

VIDEO SEKS PEMIMPIN PR BAKAL DIKELUARKAN.Khabar yang pasti akan mengemparkan pihak Pakatan Rakyat,satu video seks melibatkan pemimpin mereka bakal dikeluarkan,jangan membuat andaian menyatakan video ini pastinya milik Anwar,ternyata silap ....ianya melibatkan seorang pemimpin dari dari utara yang pasti bukan Pulau Pinang.

Siapa pemimpin itu?walaupun MKP tidak diberikan maklumat mengenai individu yang terlibat secara terperinci tetapi MKP mendapat gambaran yang agak jelas mengenai siapa yang dimaksudkan. hanya individu yang terlibat yang tahu, dan yang mampu mengesahkannya.

Video ini bakal disebarkan maka individu yang terlibat wajar mengundurkan diri serta-merta.Lebih elok lagi, jika semua pemimpin PR yang mempunyai skandal, meletakkan jawatan sebelum PRU menjelang tidak kira sama ada skandal mereka telah terakam dalam video atau tidak.jika benar pemimpin berkenaan terlibat dalam skandal video seks terbaru ini  eloklah beliau mengundur diri dengan seberapa segera.   Sementara identiti anda masih kabur,Jangan nanti bila semuanya sudah pecah, maka menuding jari kepada siapa saja pun tidak akan membantu memulihkan reputasi, maruah dan mungkin juga rumahtangga anda.

MKP Ayat Sempoi : Tiba masanya akan meletup jua///// 


ANWAR KANTOI DENGAN KJ,,,JOM PAKAT GELAK KT ANWAR.Bila MKP tengok balik video nie nampak sangat apa yang cuba diputar belitkan oleh Anwar,Nampak gayanya  Pak Shiek tak payahlah nak berangan nak debat dengan PM lepas nie.Ketua Pemuda yang dianggap mentah pun tak boleh lepas dengan hujah dan fakta.Faktanya jelas Pak Sheik ada menyebut didalam WSJ :
"I support all efforts to protect the security of the State Of Isreal..."
Gelak sakan dengan adegan budak sekolah yang ditunjukkan oleh Pak Sheik nie.Nak ingatkan Pak Sheik Jangan sesekali merendahkan kami golongan Pemuda walaupun umuq tak cukup tetapi akal panjang Pak Sheik woiiii.Sendiri mau dok pikiq la benda nie.......MKP Ayat Sempoi : Al Fatihah kepada semua pejuang Palestin..........

Thursday, March 15

PKR DAPAT 10 JUTA DANA PILIHANRAYA.
Parti Keadilan Rakyat (PKR) didakwa meminta sebuah syarikat pembinaan menderma sekurang-kurangnya USD10 juta ke dalam tabung pilihan raya parti itu jika mahu meneruskan fasa ke- 2 pembangunan semula tapak pasar Selayang.

Blogger Raja Petra Kamaruddin menerusi laman blognya mendedahkan syarikat Azam dan Azan Sdn Bhd (AASB) turut dicadangkan mengemukakan tuntutan RM70 juta daripada kerajaan negeri dengan syarat USD10 juta harus disalurkan sebagai dana parti itu.

AASB sebelum ini mengikat perjanjian dengan kerajaan negeri Selangor pada April 1997 sehingga Mac 2001, untuk projek memindahkan pasar Selayang lama termasuk bengkel dan pejabat pelbagaiguna yang dimiliki oleh Majlis Perbandaran Selayang (MPS).

Projek yang melibatkan tanah berkeluasan 9.8 ekar itu merangkumi empat fasa. Fasa pertama siap sepenuhnya pada tahun 2009 yang merangkumi satu blok kedai- kedai dan pangsapuri.

Raja Petra memperincikan tuntutan RM70 juta itu turut merangkumi pampasan kepada AASB yang diminta hanya meneruskan fasa ke-2 dan menamatkan fasa ke- 3 dan ke- 4 seperti yang telah dipersetujui dengan kerajaan negeri terdahulu.

Fasa kedua tertangguh akibat keengganan peniaga berpindah ke penempatan baru yang disediakan.

Pelbagai cadangan alternatif diberikan AASB untuk meneruskan projek itu namun kerajaan negeri yang diterajui PKR (selepas menang pilihan raya 2008) menolaknya.

AASB kemudiannya meminta pertolongan dari pemimpin PKR Sarawak, Baru Bian sebelum diperkenalkan dengan Naib Presiden PKR, Tian Chua yang juga Ahli Parlimen Batu, Tian Chua.

Tian dikatakan memberitahu pihak pengurusan AASB bahawa masalah mereka boleh diselesaikan dengan syarat perlu memberi sumbangan kepada PKR.

Difahamkan tanah yang diperuntukkan untuk fasa ke- 2 dan ke- 3 akan diambil alih oleh pemimpin PKR yang tidak dinyatakan namanya.

AASB bagaimanapun tidak bersetuju dengan segala tawaran tersebut dan berpendirian menunggu pilihan raya umum ke- 13 akan datang - yakin PKR akan tumbang di Selangor.Parti Keadilan Rakyat (PKR) didakwa meminta sebuah syarikat pembinaan menderma sekurang-kurangnya USD10 juta ke dalam tabung pilihan raya parti itu jika mahu meneruskan fasa ke- 2 pembangunan semula tapak pasar Selayang.

Blogger Raja Petra Kamaruddin menerusi laman blognya mendedahkan syarikat Azam dan Azan Sdn Bhd (AASB) turut dicadangkan mengemukakan tuntutan RM70 juta daripada kerajaan negeri dengan syarat USD10 juta harus disalurkan sebagai dana parti itu.

AASB sebelum ini mengikat perjanjian dengan kerajaan negeri Selangor pada April 1997 sehingga Mac 2001, untuk projek memindahkan pasar Selayang lama termasuk bengkel dan pejabat pelbagaiguna yang dimiliki oleh Majlis Perbandaran Selayang (MPS).

Projek yang melibatkan tanah berkeluasan 9.8 ekar itu merangkumi empat fasa. Fasa pertama siap sepenuhnya pada tahun 2009 yang merangkumi satu blok kedai- kedai dan pangsapuri.

Raja Petra memperincikan tuntutan RM70 juta itu turut merangkumi pampasan kepada AASB yang diminta hanya meneruskan fasa ke-2 dan menamatkan fasa ke- 3 dan ke- 4 seperti yang telah dipersetujui dengan kerajaan negeri terdahulu.

Fasa kedua tertangguh akibat keengganan peniaga berpindah ke penempatan baru yang disediakan.

Pelbagai cadangan alternatif diberikan AASB untuk meneruskan projek itu namun kerajaan negeri yang diterajui PKR (selepas menang pilihan raya 2008) menolaknya.

AASB kemudiannya meminta pertolongan dari pemimpin PKR Sarawak, Baru Bian sebelum diperkenalkan dengan Naib Presiden PKR, Tian Chua yang juga Ahli Parlimen Batu, Tian Chua.

Tian dikatakan memberitahu pihak pengurusan AASB bahawa masalah mereka boleh diselesaikan dengan syarat perlu memberi sumbangan kepada PKR.

Difahamkan tanah yang diperuntukkan untuk fasa ke- 2 dan ke- 3 akan diambil alih oleh pemimpin PKR yang tidak dinyatakan namanya.

AASB bagaimanapun tidak bersetuju dengan segala tawaran tersebut dan berpendirian menunggu pilihan raya umum ke- 13 akan datang - yakin PKR akan tumbang di Selangor.

MKP Ayat Sempoi ; PKR nie kantoi lagi dengan dedahan oleh Raja Petra.

- Posted using BlogPress from my iPad

GUAN ENG KENA PENAMPAQ DENGAN ORANG TUA?Sudah menjadi darah daging DAP mengelak hujah dengan menyerang peribadi.Baru-baru ini S.M. Mohamed Idris, presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang, telah dicop sebagai “orang tua” oleh setiausaha agung DAP kerana mempertikaikan ketelusan projek prasarana kerajaan negeri yang bernilai RM8 bilion.

Tambahan lagi, pelbagai tohmahan telah dilemparkan terhadapnya oleh sibertrooper-sibertrooper Lim Guan Eng, presiden CAP itu mengkhabarkan kepada NST hari ini.
Beliau juga turut dipetik sebagai berkata:
“In politics, it is dangerous when autocracy dictates a governing style. Everything a politician says is ultimate and everything else is discounted.” 
 Untuk versi bahasa Melayu, boleh rujuk Utusan Malaysia, ‘Musa selar Guan Eng hina Presiden CAP‘ (Mac 10) dan ‘Guan Eng bukan tuhan – CAP‘ (Mac 12).
Sebelum itu, CAP melahirkan kekecewaannya dengan berkata:
“CAP is compelled to respond to the unwarranted outburst by Penang Chief Minister YB Lim Guan Eng on CAP’s complaint on the lack of public consultation by the state government on some recent mega projects.” [bold emphasis mine] 
Projek prasarana yang disebutkan itu membabitkan terowong bawah laut sepanjang 6.5km yang menghubungkan Persiaran Gurney dengan Bagan Ajam di tanah besar serta tiga batang jalanraya:

-15km menghubungkan Tanjung Bungah-Teluk Bahang.
 
-5km pintasan Persiaran Gurney-Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu.
 
-5km pintasan Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu-Bandar Baru Air Itam.

Maklumat lengkap tentang projek pengangkutan RM8 bilion itu tidak berikan kepada orang ramai.Apabila ditanya pemberita sama ada projek-projek tersebut adalah sebahagian daripada Pelan Induk Pengangkutan dan Pengurusan Lalulintas Negeri Pulau Pinang, Guan Eng dengan selamba menjawab terowong dan jalan-jalan sejauh 25km itu merupakan satu “bonus”.

“These are very expensive projects. The approach we are taking is that if successful, the projects are a bonus to the [transport] master plan …”, kata Guan Eng. 
Inilah kaedah ‘bulan jatuh ke riba’ khusus bagi penduduk kesayangan oleh ketua menteri yang begitu murah hati. Apa lagi agaknya yang mungkin di’hadiah’kan oleh kerajaan diterajui DAP kepada rakyat kelak nanti?Mohamed Idris telah membidas Guan Eng dengan berkata:
“The notion of a bonus is something that is additional to what has been agreed. Presumably, Lim has persuaded himself that he is giving Penangites a gift in addition to what they bargained for. That may very well be so but the point is, that is effectively an admission that the projects were never part of the master plan. An attempt to pass them off as a bonus cannot make them so.” [bold emphasis mine] 
Gaya Guan Eng menangani kritikan ialah melalui cara cuba mengaitkan pihak yang mengemukakan soalan itu kepada Umno. Cekupan kenyataan akhbarnya:
“CAP bukanlah satu-satunya organisasi yang menentang 4 projek infrastruktur tersebut. Bahkan BN dan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin telah menentang pembinaan terowong bawah laut dari Persiaran Gurney ke Bagan Ajam pada 17 November 2011. 
“Walaupunbagaimanapun maklum balas awam daripada rakyat Pulau Pinang terutamanya di Persiaran Gurney dan SPU menunjukkan bahawa majoriti besar orang Melayu, India dan Cina menyokong dan mahu projek infrastruktur ini diteruskan.”

MKP Ayat Sempoi :Dan kenapa pula dia sengaja sebut Cina paling akhir sekali? Nyata Guan Eng begitu perasan.

GUAN ENG TIPU LAGI RAKYAT PULAU PINANG?MKP merujuk kepada keputusan kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang untuk membenarkan sebuah syarikat asing untuk membina sebuah kilang untuk menghasilkan panel solar (photovoltaic) dan komponennya di Batu Kawan.

Pada 9 Mac, 2012, BOSCH Solar Energy telah dilaporkan membayar RM11.6 juta sebagai 20% bayaran pendahuluan bagi pembelian tapak kilang 32.3 hektar di Batu Kawan. (Sumber: The Star 9 Mac, 2012)

Pada tahun lepas, sebuah kilang di negara China yang juga menghasilkan panel solar (photovoltaic) dan komponennya telah menerima bantahan dari ramai penduduk tempatan.  Ia telah dilaporkan bahawa kilang sedemikian telah membawa kesan buruk terhadap alam sekitar, termasuk pencemaran sungai dan udara di persekitaran kilang tersebut. (Sumber:The Guardian 18 September, 2011) MKP setuju bahawa penggunaan solar untuk menjana elektrik merupakan suatu sumber tenaga yang bersih dan tidak menjejaskan alam sekitar.  Tetapi ia juga merupakan fakta bahawa proses menghasilkan panel solar (photovoltaic) dan komponennya mempunyai kesan buruk terhadap alam sekitar. 

Dalam hal ini, Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng perlu berterus terang dengan rakyat apakah kesan-kesan alam sekitar yang mungkin dialami akibat kilang penghasilan solar panel (photovoltaic) yang diluluskan oleh kerajaan Pakatan Rakyat di Batu Kawan, Pulau Pinang.

Beliau juga harus memperjelaskan apakah langkah yang bakal diambil oleh Pakatan Rakyat untuk mengelak pencemaran alam sekitar seperti yang telah berlaku di negara China akibat kilang solar panel (photovoltaic) sedemikian. 


MKP Ayat Sempoi : Masih menunggu jawapan si lidah bewak?

VIDEO : MP PKR JADI MONYET DALAM DEWAN RAKYAT SEBAB ISRAEL.Kecoh la Dewan Rakyat semalam.Kenapa Azmin Ali meroyan dan meronta macam beruk bila MP BN menyatakan Anwar menyokong Israel.MKP ambil jugak video nie walaupun dari pihak PAS.Tergelak tengok telatah Ahli Parlimen yang telah diundi oleh rakyat ditabalkan Yang Berhormat memperlihatkan telatah macam budak tadika bergaduh nak gula-gula paling mahal.

Semua sama umpama pinggan kata kat kawah pungkoq hitan padahal sama-sama dok menyondol rakyat dibawah kena tipu bulat-bulat.....Apa kejadah nie semua.....Pulak tue ini disiarkan oleh semua media masa,TV dan sebagainya.......malu lah woiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....MKP Ayat Sempoi : Depa nie berlakon saja,,,,,,Cywar,,,Cywar macam haram jadah//////


JOM KITA PAKAT GELAK KAT ANWAR.

MKP Ayat Sempoi : Tunggu apa lagi gelak laaaaaaaaaa.

Wednesday, March 14

IDENTITI PEKERJA HOTEL BAKAL DIDEDAHKAN,RAFIZI BAKAL TERKENCING?Maklumat terbaru bakal membuatkan Rafizi the Lembu Boy terkencing dalam seluaq lepas nie,mana tidaknya pekerja hotel yang telah mendedahkan/mengedarkan invois kepada rafizi bakal didedahkan oleh pihak kami and the gang.So bloggger PKR tolong stanby hampa sekali kami akan londeh.........heeee  
Good try-lah ! Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli diatas pendedahannya tentang kos perbelanjaan pertunangan anak perempuan Perdana Menteri yang kononya dibayar menggunakan wang kerajaan.
Cubaan kali ini oleh pakar pengarah strategi PKR untuk mengaibkan Perdana Menteri pula dalam kes penyelewengan seperti mana madus operandi sama digunakan untuk menyerang Ds Sharizat Jalil akan memakan dirinya sendiri.
Sehingga kini dokumen pembayaran atau invoice yang didakwa menggunakan wang kerajaan untuk majlis pertunangan itu gagal dikemukakan secara sah. Terkini rupanya rafizi mendapatkan maklumat tentang invoice tersebut dari seorang bekas pekerja hotel Shangri-la. Dengar khabar, Rafizi membayar sejumlah wang berpuluh ribu ringgit kepada gadis itu untuk mengambil invoice pembayaran sehingga salinan itu gagal dikesan oleh pihak pengurusan dan kewangan hotel. 
Bagaimana pun identiti gadis yang merupakan bekas pekerja  Hotel Shangri-la telah penulis kenal pasti. Jika Rafizi gagal mengemukakan bukti dokumen kos pertunangan itu adalah duit kerajaan,bagaimana beliau berkuasa menyimpan invoice itu tanpa pihak hotel ketahui serta boleh berada ditangannya, penulis tidak beragak-agak untuk mendedahkan siapa gadis yang menyalurkan maklumat kepadanya. 
Kepada pembaca budiman tunggu pendedahan eksklusif ini yang akan membogelkan siapa sebenarnya Rafizi kopi boy, dan berapa jumlah wang sebenar yang diberikan atas maklumat kepada si pemberi maklumat.
Untuk artikel seterusnya,penulis akan keluarkan nama penuh gadis tersebut dan beberapa keterangan mengenai gadis tersebut.KMPM
MKP Ayat Sempoi : Kali nie depa dah termakan umpan yang dipasang tunggu masa nak tarik kekili aje tengok mulut siapa kena pancing.......Cywar,Cywar..........

#SAVEPENANG GUAN ENG EXPLAIN BATU KAWAN PROJECT?
Barisan Nasional lawmaker Datuk Abdul Rahman Dahlan demands that the Penang-led DAP government to come clean on the approved Batu Kawan solar panel plant as similar project in China was declared an environmental disaster.

The MP for Kota Belud told The Mole: “Isn’t it hypocritical for (Penang Chief Minister) Lim Guan Eng to protest against Lynas when this project (the solar panel manufacturing plant) have had a notorious record for its hazardous risks on both the environment and humans.”

“This is an extreme example of double standard practised by the DAP. Lim can wear green t-shirt and hold protest in Penang over issues in other states but when it happens in his own backyard, he does not even give a damn,” Abdul Rahman said.

He was commenting on a blog post in Stop The Lies which pointed that the solar panel manufacturing plant, which Germany's Robert Bosch GmbH plans to build in Batu Kawan, will be similar to a plant in China which was forced to close down due to health risks it posed to the local population.

The post stated the reason for the closing was due to – effluent from a large solar cell manufacturer in Zhejiang Province had wiped out a local fishing industry and the manufacturing of Photovoltaics would pollute the environment and affect human health.

Thus, Abdul Rahman who is also the Sabah BN secretary urged people of Penang and non-governmental organisations to not only seek explanation from the state government, but also to look into the issue thoroughly and raise awareness as well.

“People and environmentalists have condemned and put Lynas project under huge scrutiny even after it has been approved by the relevant authorities. They should take this project in Batu Kawan seriously,” he added.

Abdul Rahman said he would bring up this issue in Parliament to seek Lim’s response.

Penang state executive councillor Phee Boon Poh earlier this week said the solar panel manufacturing plant project in Batu Kawan would proceed and insisted it was safe as several bodies including the International Energy Agency and Department of Environment had vetted the project before the Penang Government gave its go-ahead.

However MCA central committee member Datuk Ti Lian Ker yesterday said he found the justification baffling as the same agencies were the ones that assessed the Lynas rare earth refinery plant to be environmentally friendly and that led to the Pahang Government's approval for the project to be set up in the State.themole.

MKP Ayat Sempoi : Rasanya Guan Eng akan membisu dengan persoalan yang telah diberi,sama jugaklah dengan isu sebelum ini pasal bayan mutiara.pada mulanya dengan riak menyatakan mahu meletakkan jawatan jika terbukti ada kesalahan,tapi sehingga sekarang masih membisu,timbul pulak isu nie yang nampaknya akan menutup mulut Guan Eng,Nasib penduduk sekitar batu kawan akan tercemar dengan persekitaran tidak selesa selepas pembinaan kilang ini.Lebih teruk lagi nasib nelayan sekitar Pulau Aman kerana pastinya air yang dilepaskan oleh kilang tersebut akan mengalir kelaut.Sudahlah nelayan hidupnya kais pagi makan pagi.


- Posted using BlogPress from my iPad

KAU YANG ISTIMEWA : JENAZAH DIRANG SELAMAT DIKEBUMIKANPerassan hiba ini hanya dapat dirasakan oleh insan yang bernama Ayah/Ibu.MKP tidak dapat bersembunyi disebalik kesedihan ini.Hanya dapat membaca Al Fatihah dan berharap pekara ini tidak lagi berulang di Malaysia.Jenazah kanak-kanak mangsa bunuh dan bakar Nurul Nadhirah Abdullah, 5, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Pertanian Masai, di Pasir Gudang kira-kira 1.30 tengah hari ini.

Keadaan hujan renyai-renyai dengan cuaca mendung mengiringi pengebumian kanak-kanak itu, seolah-olah turut sama menangisi pemergian Nurul Nadhirah atau lebih dikenali sebagai Dirang, yang menjadi mangsa pembunuhan kejam oleh manusia berhati haiwan.

Selain ibu mangsa Roselyn Alan, 25, bapa tirinya Lima Medang, 25, dan kaum keluarga terdekat, hampir 100 orang terdiri daripada jiran dan masyarakat setempat yang simpati dengan nasib insan kerdil yang tidak berdosa itu turut sama menghadiri pengebumian itu.

Ada dalam kalangan mereka tidak dapat menahan sedih dan turut menitiskan air mata apabila melihat keadaan Roselyn yang menangis pilu apabila talkin dibacakan oleh Imam 1 Masjid Nur Hidayah, Jalan Tasek Bandar Seri Alam, Abdul Rahman Ismail.

Terdahulu, Roselyn yang memakai baju dan tudung berwarna merah jambu, tiba bersama ibunya, Milnah Jul, 52, dan anggota keluarga lain di Unit Forensik Hospital Sultanah Aminah (HSA) Johor Baharu kira-kira jam 9.50 pagi untuk melihat kali terakhir jenazah anaknya.

Roselyn kemudian ditemani ibunya masuk ke bilik mayat kira-kira 20 minit sebelum keluar dalam keadaan menangis dan tidak bermaya.

Selepas Roselyn keluar, seorang lelaki berusia 30-an berpakaian baju lokap dan bergari dipercayai bapa kandung mangsa memasuki rumah mayat HSA dengan diiringi tiga anggota polis.

Dia sebelum itu dilihat tiba lebih awal, namun menunggu dalam kenderaan polis sementara menanti giliran untuk menziarahi kali terakhir jenazah anak perempuannya itu.

Setelah hampir 10 minit, lelaki berkenaan kemudian keluar dalam keadaan sugul sebelum dibawa beredar dengan menaiki kenderaan polis.

Jenazah Dirang dituntut oleh keluarganya kira-kira 11.45 pagi selepas selesai urusan memandi dan mengkafan dilakukan oleh Majlis Agama Islam Johor.

Jenazah kemudian disembahyangkan di Masjid Al Muhajirin Masai sebelum dibawa menaiki van jenazah menuju ke tanah perkuburan. 

MKP Ayat Sempoi : Alfatihah......

SAH ANWAR SOKONG YAHUDI MELALUI YAYASAN KONRAD ADNEUR (KAF)Mampos hang kali nie Anwar tembelang sudah pecah dengan dedahan yang telah dibuat oleh orang hang sendiri melalui Yayasan Konrad Adeneur (KAF) yang berperanan membantu Anwar dari segi dana dan latihan modal insan, selain menyerap masuk badan pemikir (think tank) melalui Institut Kajian Dasar (IKD).Dokumen semua dah ada dan telah didedahkan oleh Penyelaras BN Selangor Datuk Seri Mohd Zin Mohamed. antara lain mendakwa Penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim menggunakan khidmat agensi Yahudi menggerakkan PKR merancang kempen dan jentera Pilihan Raya Umum lalu (PRU12).
KAF pada tahun 1950-an pernah membantu golongan neo konservatif Yahudi melalui American Jewish Committe (AJC) apabila Canselor Jerman Konrad Adenauer, Perdana Menteri Israel David Ben Gurion dan Pengerusi Jewish Claims Conference berpakat menghasilkan 'Perjanjian Luxemborg'.
Mohd Zain dalam pendedahannya mendakwa berdasarkan sumber dalaman maklumat PKR sendiri, KAF turut memainkan peranan penting dalam memberikan dana pembangunan teknologi dan latihan kepada parti itu.
Ini termasuklah pembabitan beberapa individu asing dalam sekretariat PKR yang memberi nasihat dan tunjuk ajar mengenai beberapa perkara seperti penyusunan propaganda, gerakerja Unit Khas DUN dan Pasukan Khas, Perisian SisMap (Sistem pangkalan data PKR) serta menggodam emel (terutamanya agensi kerajaan).
"KAF secara terbuka menaja PKR menghantar ahli-ahlinya menjalani latihan kepimpinan di Jerman yang ditanggung sepenuhnya oleh KAF.
"Individu ini secara halus dilatih untuk menjadi kader asing yang berkhidmat dibawah PKR tanpa disedari mereka sendiri," katanya dalam sidang media di Bangunan UMNO Selangor di Shah Alam.
"KAF merupakan think tank terbesar kepada parti pemerintah di Jerman... KAF juga membantu golongan neo konservatif Yahudi melalui American Jewish Committee (AJC).
"Ini ialah pendekatan yang diambil oleh Anwar dengan guna bantuan saluran asing yang tidak demokratik untuk bersaing dengan kita. Mereka menggunakan kaedah dengan cara menimbulkan kebencian rakyat terhadap pemimpin negara.
“Usaha ini sebenarnya bermula selepas PRU pada tahun 2004 bagi menghadapi PRU tahun 2008,"ujarnya.
Selain KAF, Mohd Zin mendakwa Anwar turut mendapat bantuan Institut Demokratik Kebangsaan untuk Hal Ehwal Antarabangsa (NDI) menyediakan buku manual bagi menghadapi pilihan raya kepada petugas PKR.AD

MKP Ayat Sempoi : Orang macam hitler boleh ajaq Anwar and the Gang. 

APA KEJADAH NIE SARUNG TANGAN PUTIH DOK TUNTUT,SEKSIS LAGI...

Mana adab sopan bila masuk kedalam Parlimen nie wahai Teoh Chin Nie,dari dulu sampai lanie dok buat perangai tak senonoh dengan pakaian ala komunisnya,selalu tak cukup kain.


Aktivis sarung tangan putih nie buat lawak semalam di perkarangan lobi Parlimen.Kena tegoq sikit depa dah gelabah semacam,DS Zahid Hamidi kata "pakai sarung tangan nanti tak terasa" depa nie dah meroyan bagai nak rak dan hebahkan disana-sini macam dah kena raba pungkoq.......Lawak la depa nie siap pakai tweet lagi habaq satu dunia benada yang remeh temeh macam tue."Seksis!" ulas pengarah eksekutif Biro Bantuan Wanita Ivy Josiah


Dari apa yang depa nie tuntut umpama macam nak buat Bersih 3.0 pulak dah,siap nak kumpul 10ribu peserta lagi,dah dapat permit dari polis ke che kak woiiiiiii, MKP nampak tuntutannya tiada bezanya dengan tuntutan Bersih 2.0 sebelum ini dan diantara tuntutan tersebut ialah:


1.Mansuhkan akta perhimpunan awam 2011


2.Kerajaan yang bebas daripada rasuah


3. Gaji yang berpatutan


4. Hentikan keganasan terhadap wanita


5.Pilihan raya yang bersih dan adil 


6. Kualiti hidup yang lebih baik.


Perhimpunan nie bila diharamkan senanglah depa nak buat kacau dan merosakkan harta benda awam lepas nie,maklumat yang MKP dapat setiap kali perhimpunan diadakan pastinya harta benda awam dirosakkan.tue yang depa suka supaya dapat kucar-kacirkan dan salahkan kerajaan BN.Motifnya.


Bangang sungguh puak nie betulla depa tak tengok tv,nak ambil MKP bagi tengok versi youtube yang telah dihasilkan oleh SPRM.Apa punya kejadah depa nie nak menegakkan bulu yang basah la pulak;
bab gaji nie dah jelas dibentangkan dalam pemansuhan SBPA baru-baru nie masih tak puas hati kerana membela 36 orang sahaja malahan pendapat dari majoriti lebih suka ianya dimansuhkan   Apa yang depa nie tuntut dah dibuat oleh Kak Ijat No4. dan telah lama diulang-ulang dalam tv dan media masa sekarang nie,almaklum lah depa nie kena ikut fatwa tak boleh tengok tv kata nik aziz semua tue haram.


Yang no 5 dan 6 tue rasanya MKP tak payah la nak jawab sebabnya ramai pendatang lagi bersyukur dari puak nie,Malaysia nie senang cari makan tak payah susah-susah meniaga tepi jalan pun boleh dapat seribu lebih sebulan nak macam mana lagi.Depa nie mau pi hantaq pi bangla baru ada akai kot baru depa rasa,,,,heeeee susahnya cari makan kat sana?


 


MKP Ayat Sempoi : Semua persolan dah dijawab tue pulak ada depa nak kata lepas nie?

Followers

My Blog List

PENAFIAN

Hasil tulisan atau gambar yang dipaparkan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi mkp.mkp tidak akan bertanggungjawab atas kerugian disebabkan bahan bahan yang disiarkan di dalam blog ini. Terima kasih.berkongsi maklumat dengan webmasterMKP@gmail.com

Blog Archive